Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Ο διάλογος με τους μαθητές έγινε… καπνός κοπανιστός


Διαβάστε την ανακοίνωση


Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταγγέλλουμε γι’ άλλη μια φορά τις επανειλημμένες από την κυβέρνηση προσπάθειες εξευτελισμού των αστυνομικών εμπρός στην κοινωνία. Την 09/10/2020 οι συνάδελφοι των Διμοιριών έλαβαν εντολές για την καταστολή της μαθητικής κινητοποίησης που λάμβανε χώρα έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με πρόφαση τη δράση των κλασικών μεμονωμένων ομάδων, που άρχισαν να επιτίθενται στους συναδέλφους. Οι μαθητές διεκδικώντας συνθήκες ασφαλέστερης και ποιοτικότερης εκπαίδευσης μετέβησαν στο Υπουργείο για διάλογο με την Υπουργό, σε άλλη μια προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εν καιρώ πανδημίας. Η κυβέρνηση αντί για διάλογο φρόντισε να τους προσφέρει… δακρυγόνα και γκλοπιές!

 

Δεν θα συνεχίζουμε να ανεχόμαστε να λειτουργούμε σαν μαριονέτες σε βάρος των συμπολιτών μας, προκειμένου να υλοποιούνται οι αυταρχικές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης!

 

Βέβαια, άν η Υπουργός είχε σκοπό να έρθει σε διάλογο μαζί τους, θα τους είχε ήδη καλέσει, αλλά η υποκρισία στο μεγαλείο της! Και σαν να μην έφτανε η πρωινή κατρακύλα, το απόγευμα όταν και πάλι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, πήγαν να διαμαρτυρηθούν εκ νέου στο Υπ.Προ.Πο για την πρωινή επίθεση σε βάρος τους, η Κυβέρνηση μας τοποθέτησε ξανά απέναντί τους, με τις ίδιες εντολές για διάσπαση της κινητοποίησης!

 

Ο αυταρχισμός στο ζενίθ!

 

Το κρεσέντο της βίας ειδικά τον τελευταίο καιρό μας έχει φέρει στα όριά μας. Απαράδεκτη η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία που έφτασαν σε σημείο να δίνουν εντολές για επίθεση σε ανήλικα παιδιά. Αρνούμαστε να μας μετατρέπει η εκάστοτε κυβέρνηση σε είδωλα τρομοκρατίας. Δεν θέλουμε να μας θεωρούν οι συμπολίτες μας ως εχθρούς. Δεν θέλουμε να μας παρομοιάζουν με τη βία και την καταστολή. Δεν θέλουμε να είμαστε εκτός κοινωνίας, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της, που λειτουργεί προς όφελός της.

 

Οι συνάδελφοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Οι αστυνομικοί είμαστε και εμείς γονείς που θέλουμε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εκπαίδευσης. Τα παιδιά του ελληνικού λαού αναγκάζονται να κινητοποιηθούν, επειδή η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι αδράνησε και δεν πήρε τα μέτρα που όφειλε να πάρει, μολονότι πρόβαλε το αντίθετο. Ντροπή κι αίσχος να δακτυλοδείχνουν τα παιδιά μας ως εχθρούς, και να τα «βάζουν» στο ίδιο καλάθι με τους «γνωστούς – άγνωστους».

 

Τι πολίτες θα γίνουν αυτά τα παιδιά, όταν αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο και ποσό μάλλον όταν διεκδικούν δίκαια αιτήματα για την ζωή τους, για την μόρφωση τους;

 

Να μην μας χρησιμοποιήσει ξανά καμιά κυβέρνηση απέναντι στο λαό που διεκδικεί για τα δίκαια αιτήματά του! Η κυβέρνηση να φροντίσει να προσφέρει στα παιδιά τα κατάλληλα μέτρα για την εκπαίδευσή τους, αντί να τους «προσφέρει» δακρυγόνα και γκλοπιές!

 

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών θα μάχεται σταθερά για να χτίζονται γέφυρες μεταξύ αστυνομικών και πολιτών. Καλούμε τους συναδέλφους να μην ξεχνούν από πού προέρχονται και άρα σε ποιους ανήκουν.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


protast.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια