Ο κορονοϊός «χτυπάει» (και) την πόρτα των δικαστηρίων – Τι μέτρα προβλέπονται σε περιοχές ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας


Ανάλογα με το επίπεδο κάθε περιοχής, δηλαδή εάν βρίσκεται σε «πράσινο», «κίτρινο», «πορτοκαλί» ή «κόκκινο» επίπεδο, οι αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ακολουθούν και αυτές συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Έτσι, για παράδειγμα μία υπηρεσία σε περιοχή στο «πράσινο» μπορεί να δέχεται έως 40 άτομα σε μία δικαστική αίθουσα, ενώ εάν βρεθεί στο «κόκκινο» οι παριστάμενοι στην αίθουσα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 15 άτομα.

Η χρήση μάσκας εννοείται πως είναι υποχρεωτική – ανεξαρτήτως επιπέδου – όπως και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιες περιοχές είναι στο «πορτοκαλί» ή το «κόκκινο» επίπεδο, τότε τα μέτρα μπορεί να φτάσουν μέχρι και στην προσωρινή αναστολή κάποιων εργασιών.


Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τα δεδομένα, υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες τις οποίες καλούνται να λάβουν οι διοικήσεις. Μεταξύ όσων προβλέπονται στην ΚΥΑ, είναι η χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών από όλους τους συναλλασσόμενους όπου αυτό είναι εφικτό.