Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Πικράκης: Μας χρωστάτε απαντήσεις


Δημοσιεύουμε ανάρτηση τού Γιώργου Πικράκη από τη Συμμαχία Μάχιμων Αστυνομικών: Ενώ την 10 Μαρτίου 2020 μετά το "εκλογικό " συνέδριο " φιάσκο" της Π.Ο.ΑΣ.Υ. , η ομοσπονδία με πανηγυρική ανακοίνωση ενημέρωνε ότι το Πρωτοδικείο απέρριψε (προσωρινά) αιτήσεις πρωτοβάθμιων για προσωρινή διοίκηση γιατί δεν υπάρχει έλλειψη Διοίκησης (http://www.poasy.gr/.../1166-i-aireti-dioikisi-tis-p-o-as...) και το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει δυνατά ως έχει. Ερχόμαστε στην 5 Οκτωβρίου 2020 όμως όπου η υπόθεση εκδικάστηκε τακτικά και το ίδιο το Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.(χωρίς απόφαση του Δ.Σ. ????) κατέθεσε και το ίδιο αίτημα συμμετοχής στην προσωρινή διοίκηση προτείνοντας μάλιστα 27 μέλη. Κίνηση άκρως αντιφατική με την από 10 Μαρτίου ανακοίνωση και στάση όπου στήριξε ότι υπάρχει νόμιμα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο. Τι άλλαξε από την έκτακτη εκδίκαση έως την τακτική? Το πιο ανησυχητικό όμως όλων είναι ότι τα 27 μέλη που προτάθηκαν δεν είναι τα νόμιμα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ( όπως θα ήταν το λογικό) αλλά εντέχνως αντικατέστησαν κάποια συγκεκριμένα εκλεγμένα μέλη με άλλα ΜΗ εκλεγμένα. Μεταξύ και αυτών που δεν προτάθηκαν είναι και ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΣΥ.ΜΑ.. Και εδώ γεννιόνται τα εξής ερωτήματα:

- Γιατί η Π.Ο.ΑΣ.Υ. ενώ ισχυρίζεται τόσους μήνες ότι υπάρχει νόμιμο Διοικητικό Συμβούλιο ξαφνικά προτείνει προσωρινή Διοίκηση? Το επιχείρημα ότι υπάρχει νόμιμο συμβούλιο δεν ισχύει πια?

- Η πολύ σοβαρή απόφαση να προταθεί προσωρινή διοίκηση έγινε κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (όπως προβλέπει και το καταστατικό)? Αν ναι σε ποιο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε κάτι τέτοιο και γιατί δεν ανακοινώθηκε πότε στα Πρωτοβάθμια Σωματεία που είναι και η βάση της ομοσπονδίας? Αν όχι γιατί με ποιού απόφαση παρακάμφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο

- Ποιός αποφάσισε να αποκλειστούν από την πρόταση της Π.Ο.ΑΣ.Υ επιλεκτικά νόμιμα εκλεγμένα μέλη, και δεν προτάθηκαν στο σύνολό του τα δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ?

- Γιατί τα πρωτοβάθμια σωματεία που αποτελούν και την βάση της Ομοσπονδίας δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τις εξελίξεις αυτές αλλά ενημερωθήκαμε από τα sites?

Η Ομοσπονδία πρέπει να ενεργεί για το ΣΥΝΟΛΟ και όχι επιλεκτικά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΆ, ΔΙΚΑΙΑ και με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Μας χρωστάτε απαντήσεις.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια