Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενίσχυση αστυνόμευσης στο δήμο Μεσολογγίου ζήτησε ο Κώστας Λύρος από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ


Την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα ο Κώστας Λύρος κατά την χθεσινή του συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη.

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Ανάπτυξης Νίκο Καραπάνο ο Δήμαρχος συνάντησε τον κ. Καραμαλάκη στο Αρχηγείο και επί αρκετή ώρα του ανέλυσε τα προβλήματα της παραβατικότητας που παρουσιάζονται στο Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα, την συνάντηση απασχόλησε η ενίσχυση της Αστυνόμευσης σε όλη την επικράτεια του Δήμου με πρώτη προτεραιότητα την περιοχή του Αιτωλικού όπου η παραβατικότητα, κατά κύριο λόγο, από τους Ρομά πυροδοτεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Η ανάγκη για καλύτερη αστυνόμευση όμως είναι επιτακτική και για τις υπόλοιπες περιοχές όπως οι Οινιάδες, αλλά και το Μεσολόγγι όπου συγκεντρώνεται και ο περισσότερος πληθυσμός.

«Μεταφέρω σε εσάς την αγωνία και την ανασφάλεια των δημοτών μου. Ειδικά στην περιοχή του Αιτωλικού ο κόσμος είναι ανάστατος και η ενίσχυση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος πρέπει κάποτε να μετουσιωθεί σε πράξη και να πατήσει σε στέρεες βάσεις με μεταθέσεις αξιωματικών που θα στελεχώσουν ένα αξιόμαχο τμήμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Λύρος.

Επιπρόσθετα τέθηκε για ακόμη μια φορά το αίτημα της μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος απέναντι από το Κέντρο Υγείας, σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας, καθώς με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία  ελπίζεται πως θα ανταποκριθεί καλύτερα.

Η συνάντηση περιείχε όμως και ευχάριστα νέα για την περιοχή καθώς μετά από προσπάθεια μηνών εξευρέθη το κονδύλι για την ανακατασκευή του νέου κτιρίου της Α.Δ. Αιτωλίας στο Μεσολόγγι και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου εκτός από τις προφορικές επαφές, απέστειλε στις 20 Αυγούστου 2020 και σχετική επιστολή τόσο στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Καραμαλάκη όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχοντας στην ατζέντα τα προαναφερόμενα θέματα. «Η απεμπλοκή του διαγωνισμού μας χαροποιεί και φάνηκε ότι οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο. Αφού ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να τους δηλώσουμε ότι τους περιμένουμε τις επόμενες ημέρες στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ώστε να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο στο νέο κτίριο, ένα όνειρο πολλών ετών για τους αστυνομικούς, αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης μας», κατέληξε ο Κώστας Λύρος.

https://www.agrinionews.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια