Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βρίζει και απειλεί ο Λαγός (BINTEO)



«Τεράστια νίκη Πλεύρη Λαγού! Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας αποφάσισε η έδρα». Αυτός ήταν ο τίτλος στην ιστοσελίδα του νεοναζιστικού μορφώματος του Λαγού (https://elasyn.com/2020/10/12/niki-lagou-plevri/). Tο διάβαζες και σταυροκοπιόσουν, διότι ήξερες ότι η αίτηση εξαίρεσης του Λαγού απορρίφθηκε ομόφωνα. Το δημοσίευμα σε πληροφορούσε ότι «η τρίτη κατά σειρά σύνθεση, στο αιτιολογικό της απόρριψης της Αίτησης, παραδέχτηκε την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας  από παράγοντες εκτός της δίκης – οι οποίοι υποτίθεται δεν επηρέασαν την κρίση του Δικαστηρίου – για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από την έναρξη της μαραθώνιας διαδικασίας (ανάκριση και κύρια διαδικασία)».

Θα δούμε, βέβαια, τι ακριβώς σκεπτικό θα διατυπώσουν οι δικαστές, όμως, πρακτικά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Δε δικάζουν όσοι διατυπώνουν γνώμες εκτός δικαστηρίου, αλλά οι δικαστές. Αφού οι δικαστές παρέμειναν ανεπηρέαστοι στην κρίση τους, η δίκη θα κριθεί δίκαιη, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου). Οπως αντιλαμβάνεστε, μιλάμε αυστηρά νομικά εν προκειμένω.

Ο Λαγός, όμως, ήθελε να δώσει έναν αέρα… αισιοδοξίας στους λιγοστούς οπαδούς του. Γι’ αυτό και έγραψε πως «το τι συνέπειες επιφέρει αυτή η παραδοχή στα επόμενα νομικά βήματα, είναι κάτι που θα κριθεί από θεσμικούς φορείς που έχουν διεθνές κύρος και παραμένουν κατά τεκμήριο ανεπηρέαστοι από εξωθεσμικούς θεσμούς, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται». Είχε και υπογραφή αυτή η εκτίμηση: «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ» (ο Πλεύρης δηλαδή).

Το δημοσίευμα συνοδεύεται και από δήλωση του Λαγού, τραβηγμένη με κινητό, στην οποία λέει πως το δικαστήριο που έκρινε την αίτηση εξαίρεσης παραδέχτηκε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας, από εξωγενείς παράγοντες και όχι από το δικαστήριο. Ετσι τώρα αυτός μπορεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου, την οποία σίγουρα θα την κερδίσει.

Πρόκειται, φυσικά για μπούρδα. Ομως, εμείς κρατάμε τη δήλωση του Λαγού ότι το τεκμήριο αθωότητάς του το παραβίασαν εξωγενείς παράγοντες, όχι το δικαστήριο. Το κρατάμε γιατί την επομένη ο Λαγός γράφει σε βίντεο δήλωση από τις Βρυξέλλες, στην οποία μιλάει για «πεντέμισι χρόνια κακοδικίας, η οποία δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά και πιθανόν και στα πανευρωπαϊκά χρονικά» και ισχυρίζεται ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι υπάρχει καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και αυτό σημαίνει ότι «κανονικά όλη η δίκη τινάζεται στον αέρα». Μιλάει για «δικαιοσύνη εντός εισαγωγικών» και για «ελληνική δήθεν δικαιοσύνη» και ανακοινώνει, πέρα από τις προσφυγές κατά πολιτικών, δημοσιογράφων, καναλαρχών κτλ., ότι «θα προσφύγουμε εναντίον του δικαστηρίου και θα αποδείξουμε περίτρανα πλέον εκεί ότι η Λεπενιώτη και οι υπόλοιποι που απαρτίζουν την έδρα αυτού του στημένου δικαστηρίουτου δικαστηρίου του βουνού το οποίο στήθηκε, έχουν επηρεαστεί και είναι εμφανέστατο»! Συνεχίζει ονοματίζοντας ξανά την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη και το δικαστήριο και μιλάει για «επίορκους δικαστές» που θα λογοδοτήσουν, γιατί δε θα είναι εκεί δίπλα τους οι πολιτικοί για να τους καλύψουν.

Από νομική άποψη λέει και πάλι μπούρδες (το αντιλαμβάνεται ακόμα και πρωτοετής της Νομικής), όμως εκείνο που έχει σημασία να τονιστεί είναι η διπροσωπία του νεοναζιστή. Στην Αθήνα το παίζει «κυριλέ» και διευκρινίζει ότι το τεκμήριο αθωότητάς του το παραβίασαν «εξωγενείς παράγοντες, όχι το δικαστήριο» και μόλις βρεθεί στις Βρυξέλλες αρχίζει το υβρεολόγιο και τις απειλές κατά των δικαστών.

Δεν είναι καλύτεροι οι άλλοι νεοναζιστές. Μπορεί να το βούλωσαν μπας και πέσουν στα μαλακά ή να παριστάνουν τους αδικημένους νομοταγείς πολιτικούς, όπως ο Κασιδιάρης (που οχυρώνεται πίσω από την εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου), όμως δε διαφέρουν σε τίποτα από τον Λαγό. Απλά, υιοθετούν διαφορετική τακτική.

Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε αυτό που γράψαμε χθες: Το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής και στη φυλακή ΟΛΟΙ.

ΥΓ. Μετά την πρόταση της εισαγγελέα επί των ποινών, ακολούθησε μια μακρά διαδικασία «κλάψας», με τους υπερασπιστές των νεοναζιστών να ζητούν χαμηλότερες ποινές για τους πελάτες τους. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο στις 12.

Παραθέτουμε και τον επικαιροποιημένο πίνακα του Κώστα Παπαδάκη για την πορεία της δίκης προς το τέλος της (με την επιφύλαξη μικροπαραλείψεων ποινών που προτάθηκαν για πλημμελήματα).






k








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια