Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

6+1 ερωτήματα για τον σύμβουλο του υφυπουργού


Aναδημοσιεύουμε από EFSYN.GR

Με βαρύ ποινικό παρελθόν και διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ο κ. Θεοδόσης Μούγιος, που φαίνεται πως «λύνει και δένει» στο υπουργείο Εσωτερικών ● Ο λόγος που αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., το πλαστό πτυχίο και η νέα δίωξη που ασκήθηκε πριν από λίγο καιρό εις βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ● Εκθετη η κυβέρνηση που σιωπά εδώ και 5 μέρες για τον εκλεκτό του μεγάρου Μαξίμου στο υπουργείο.

Εχουν περάσει πέντε ημέρες από το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», «Ενας συνεργάτης με... παρελθόν», που αναφερόταν σε στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, και από την κυβέρνηση δεν κουνήθηκε φύλλο. Ούτε καν μια ανακοίνωση, ένα άτυπο σχόλιο έστω για τα όσα αναφέρονταν στο ρεπορτάζ σχετικά με το παρελθόν του Θεοδόσιου Μούγιου, ο οποίος φέρεται να έχει καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για σοβαρά αδικήματα που οδήγησαν μάλιστα και στην απόταξή του από την Ελληνική Αστυνομία (αριθμός ΦΕΚ 1385, 30 Δεκεμβρίου 2016).

 

 


Σήμερα, επανερχόμαστε στο θέμα με νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν του κ. Μούγιου που εκθέτουν την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αλλά κυρίως την ίδια την κυβέρνηση, μια και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ. Μούγιος βρέθηκε στη θέση του με εντολή που προήλθε από το μέγαρο Μαξίμου και ειδικότερα από το γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος γνώριζε περί τίνος πρόκειται και προκειμένου να μη «χρεωθεί» τον συνεργάτη, τον «έσπρωξε» στο γραφείο του υφυπουργού του, Θ. Λιβάνιου.

 

Πέραν αυτών όμως, σήμερα επανερχόμαστε και διατυπώνουμε ξανά ερωτήματα προς το υπουργείο και την κυβέρνηση σχετικά με τον σύμβουλό της.

 

 

1. Ισχύει ότι ο κ. Μούγιος καταδικάστηκε ερήμην σε 5 χρόνια με αναστολή και σε 2 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης προς την υπηρεσία (σ.σ. της Ελληνικής Αστυνομίας), της απιστίας προς την υπηρεσία, των εγκλημάτων κατά περιουσίας, την πλαστογραφία και την παραπλάνηση σε ψευδορκία;

 

2. Ισχύει ότι το πτυχίο του πολιτικού επιστήμονα που δήλωνε ότι έχει από το αντίστοιχο τμήμα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν πλαστό;

 

3. Ισχύει ότι πριν από 3 μήνες και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου 2020 ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά παράβαση του άρθρου 6, παρ. 1 του νόμου 3213/2003 περί «δήλωσης και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων»;

 

4. Ισχύει ότι η ανωτέρω δίωξη έγινε επειδή δεν είχε καταθέσει ποτέ στοιχεία περιουσιακής κατάστασης και όταν το έκανε αυτά ήταν ελλιπή;

 

5. Ισχύει ότι το όνομά του δεν περιλαμβάνεται σε κανέναν δικηγορικό σύλλογο της χώρας;

 

6. Ισχύει ότι δεν υπάρχει ΦΕΚ διορισμού του στο υπουργείο;

 

Κι ένα τελευταίο ερώτημα. Ο 39χρονος κ. Μούγιος διαθέτει αστυνομική ταυτότητα;

 

Τα ανωτέρω ερωτήματα οφείλουν να απαντηθούν καθώς, όπως θα αποδείξουμε παρακάτω, ο κ. Μούγιος εμφανίζεται με πολλαπλές ιδιότητες στο υπουργείο Εσωτερικών και δείχνει να έχει κεντρικό ρόλο διαχείρισης σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Ποια είναι αυτά;

 

Εισηγητής για έργα 2,5 δισ. ευρώ

 




Ο Θεοδόσης Μούγιος φέρεται να έχει οριστεί (ως εμπειρογνώμονας στη διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων), αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης που θα ελέγχει εάν πληρούνται τα βασικά κριτήρια επιλογής και θα εισηγείται στον υπ. Εσωτερικών την ένταξη ή μη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τής εκάστοτε πράξης που θα κατατίθεται από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και φορέων αυτών. Με λίγα λόγια, ο κ. Μούγιος με το συγκεκριμένο παρελθόν θα εισηγείται για την ένταξη ή την απόρριψη των έργων δήμων και περιφερειών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

Επισημαίνεται ότι στις 18 Ιουνίου 2020 παρουσιάστηκε αναλυτικά το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΟΤΑ «Αντώνης Τρίτσης» από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και όπως τονίστηκε, το πρόγραμμα έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα.

 

Νομικός σύμβουλος

Σε επαναλαμβανόμενα νομοσχέδια που εισάγονται προς ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Μούγιος εμφανίζεται ως ο αρμόδιος νομικός σύμβουλος εκ μέρους του υπουργείου. Με λίγα λόγια τεκμαίρεται ότι ο κ. Μούγιος είναι ο άνθρωπος που ετοιμάζει νομοσχέδια που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και την κεντρική διοίκηση και επηρεάζουν στον μέγιστο βαθμό τους πολίτες σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

 

Ειδικός σύμβουλος

Ο συγκεκριμένος σε επίσημη εκδήλωση με τίτλο «Σύσταση & λειτουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4674/2020 & Ν.4690/2020)» εμφανίζεται ως ειδικός σύμβουλος υφυπουργού Εσωτερικών και συντάκτης του νέου νομοθετικού πλαισίου.

 

Υπεύθυνος γραφείου υφυπουργού

Σε επανειλημμένα έγγραφα της επίσημης αλληλογραφίας του υφυπουργού με θεσμικούς φορείς (π.χ. με ΚΕΔΕ) ο κ. Μούγιος εμφανίζεται ως ο αρμόδιος εισηγητής και υπεύθυνος επικοινωνίας.

 

Σε κάθε περίπτωση προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο που περιορίζεται σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως είθισται για τους συνεργάτες των υπουργών. Στην πραγματικότητα, δρα και λειτουργεί ως ένας πανίσχυρος παράγοντας που κινεί όλα τα νήματα στην οδό Δραγατσανίου. Ακόμη και για έναν κανονικό ειδικό σύμβουλο αυτό θα αποτελούσε πρόβλημα. Για έναν άνθρωπο που δεν έχει καν ΦΕΚ διορισμού (πώς θα μπορούσε άλλωστε με τέτοιο ποινικό παρελθόν) αποτελεί μέγιστο θεσμικό ατόπημα.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΖΗΣ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια