Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χίος: Έκρηξη κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙ.ΑΛ. με 38 νέα περιστατικά σε μία ημέρα


Σημαντικό αριθμό θετικών κρουσμάτων, αυξάνοντας έτσι το επιδημιολογικό φορτίο στο ήδη προβληματικό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης εντόπισαν σήμερα Παρασκευή 23/10 τα τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ, το ένα της Χίου και τα δύο που έφθασαν από Αθήνα αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ασφαλή και πλήρως διασταυρωμένα στοιχεία του politischios.gr τα κλιμάκια από νωρίς το πρωί της Παρασκευής μέχρι και τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίησαν 330 τεστ.

Από αυτά εντοπίστηκαν θετικοί στον covid 19, συνολικά 37 μετανάστες και 1 υπάλληλος της ΒΙ.ΑΛ..

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί και θα τεθούν σε περιορισμό εντός της ΒΙ.ΑΛ. χωρίς να είναι γνωστό αν υπάρχει επαρκής χώρος καραντίνας για τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών. Έτσι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης της δομής της Λευκωνιάς, όπως αποκάλυψε ήδη από την Τετάρτη το Politischios.gr. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «π», τα κλιμάκια θα παραμείνουν στη Χίο μέχρι και τις αρχές της εβδομάδας προκειμένου να αποτυπώσουν πλήρως τον επιδημιολογικό χάρτη του Κ.Υ.Τ. της Χίου πραγματοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ γίνεται.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΦΥΚΑΡΗΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια