Ισόβια στον 28χρονο για τον βιασμό και τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον


Ολοκληρώθηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, η υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.Από νωρίς, η γραμμή υπεράσπισης του θύματος, αιτιολόγησε την απουσία του συζύγου και των δύο γιων της 60χρονης Ίτον. Ειδικότερα, η οικογένεια του θύματος βρίσκεται υπό ψυχολογική υποστήριξη και λόγω των περιορισμών της πανδημίας δε μπόρεσαν να ταξιδέψουν. Ωστόσο, ως μάρτυρας υπεράσπισης εμφανίστηκε η αδερφή του θύματος, η οποία παρείχε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.«Ήταν μια νύχτα και ενώ κοιμόμουν, ο άνδρας της αδερφής μου τηλεφώνησε για να μας πει ότι η αδερφή μου είχε χαθεί. Μου φάνηκε μη ρεαλιστικό. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν 5 μέρες πριν χαθεί». Μάλιστα, η αδερφή της 60χρονης Αμερικανίδας, την περιέγραψε ως ένα άτομο μεγαλειώδες, με ευγένεια, και με φοβερό επιστημονικό ταλέντο.

Ο ένας εκ των δύο ανθρώπων που βρήκαν τη σορό της 60χρονης, την 9η Ιουλίου 2019, περιέγραψε τη δυσβατότητα του σημείου, όπως επίσης και την πρώτη εντύπωση που είχε από την όψη της σορού. «Ήταν σαν να έχει κάνει βουτιά στα βράχια από ύψος 7 μέτρων. Διαλυμένη».

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός που συμμετείχε στην προανακριτική διαδικασία, ανέφερε ότι η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ήταν προβληματική εξαρχής, ενώ φαινόταν αγχωμένος και ανήσυχος. «Μας έκανε εντύπωση ότι στην αρχή αρνήθηκε την παρουσία του στον χώρο, ενώ κάμερα ασφαλείας τον είχε ταυτοποιήσει στην περιοχή. Επίσης ήταν πολύ αγχωμένος. Στη συνέχεια μας κατέθεσε ότι είχε αποπειραθεί να πράξει στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά».

Μαρτυρίες προηγούμενων θυμάτων επιβεβαίωσαν την τακτική επιθέσεως του δράστη στα επίδοξα θύματά του, προσπαθώντας να τα ακινητοποιήσει με το αυτοκίνητό του.Η μητέρα του κατηγορούμενου, φανερά ενοχλημένη, έκανε σχόλια κατά τη διάρκεια της δίκης, μέχρι που της έγινε παρατήρηση από τους αρμόδιους φορείς.Επιπλέον, παρόλο που δεν έχει αποδειχθεί κάποια ενεργή ψυχοπαθολογία του κατηγορούμενου, ωστόσο, μάρτυρας υπεράσπισής του, με ιατρική ιδιότητα, υποστήριξε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με διαταραγμένη προσωπικότητα.Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη για όσα έχει προκαλέσει, ενώ δε παραδέχτηκε σεξουαλική συνεύρεση με το θύμα. «Βρέθηκα στο συγκεκριμένο σημείο τη λάθος στιγμή. Πήγε να περάσει το δρόμο και εγώ την πάτησα. Μετά θόλωσα και δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ γι’ αυτό πήγα και την πέταξα στο καταφύγιο. Κάποιοι το λένε προμελετημένο έγκλημα αλλά εγώ δεν το θεωρώ έτσι. Ήταν ατύχημα. Δεν τη βίασα, απλά ο τρόπος που την ακούμπησα, άφησε dna σε ορισμένα σημεία. Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια, απλά μέσα από τη φυλακή δε μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία».Ο κατηγορούμενος μάλιστα, παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ασχολείται με τη σολομωνική και έχει κάνει κάποιες τελετές βουντού, χωρίς όμως να έχει σκοπό να βλάψει κάποιον. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι στην προανακριτική διαδικασία είχε επικαλεστεί ξανά σατανιστικούς λόγους, τους οποίους όμως στη συνέχεια αναίρεσε. Πλέον δηλώνει βουδιστής.Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση και του επιβλήθηκε η ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, 13 έτη για τον βιασμό καθώς και 4 μήνες αλλά και 1000 ευρώ πρόστιμο για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής.Αστυνομικοί έβγαλαν τον 28χρονo από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας.