Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρυσή Αυγή: Ισόβια για Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας – Κάθειρξη 13 ετών στους 7


Αντιμέτωπη με τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές είναι πλέον η διευθυντική ομάδα και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που δεν έλαβαν ελαφρυντικό καθώς σήμερα αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ανακοίνωση της τιμωρίας που θα επιβάλει το δικαστήριο για όσα τους καταλογίζει.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την Εισαγγελέα Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου η οποία υπέβαλλε την πρότασή της για τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν σε κάθε κατηγορούμενο μέλος της Χρυσής Αυγής, με βάση την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών.

Η κα Οικονόμου πρότεινε ισόβια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και 8 έτη για τους συνεργούς του όπως ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, Γιώργος Πατέλης, Αναστάσιος Πανταζής κ.α στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Για τους επτά του διευθυντηρίου η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 13 ετών.

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο αφού ανακοινωθούν οι ποινές το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

 

 

newsit.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια