Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται στις 10:30 η διαδικασία για τις αναστολές


Στο τελευταίο και κομβικό διαδικαστικό στάδιο βρίσκεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την ανακοίνωση των συνολικών ποινών για τους 57 καταδικασθέντες, με την διαδικασία των αναστολών να συνεχίζεται στις 10.30.

Για τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Νίκο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρο οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τη χορήγηση ανασταλτικής δύναμης της έφεσης.

Τα επιχειρήματα που εγείρει η υπεράσπισή τους αφορούν την ανεπανόρθωτη βλάβη του συγγενικού τους περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα οι δικηγόροι τους διαμηνύουν ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων.

 

Τελευταία σήμερα μίλησε η υπεράσπιση του καταδικασμένου ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της Χρυσής Αυγής σε κάθειρξη 13 ετών, Ηλία Παναγιώταρου.

Αύριο, η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ισχυρισμούς των υπολοίπων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και των περισσοτέρων πρώην βουλευτών.

Σημειώνεται πως η αναστολή ποινής προβλέπεται αυτοδίκαια σε όσους έχει επιβληθεί ποινή έως 3 χρόνια, ωστόσο για τους καταδικασθέντες με μεγαλύτερες ποινές τον τελικό λόγο για το κατά πόσο θα εκτίσουν ποινή ή θα αφεθούν ελεύθεροι, έχει το δικαστήριο.

Οι ισχυρισμοί Μπαρμπαρούση

Να πείσει τους δικαστές να χορηγήσουν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του γιού του επιχείρησε ο πατέρας του καταδικασθέντος σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» Κώστα Μπαρμπαρούση.

Ο Ηλίας Μπαρμπαρούσης προσήλθε στο δικαστήριο υποβασταζόμενος από τον ίδιο του το γιο φορώντας μαύρα γυαλιά και έχοντας μπαστούνι, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όρασης. Καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τόνισε μεταξύ άλλων πως:

«Αν ο γιος μου εκτίσει την ποινή του εγώ είμαι τελειωμένος. Είμαι 40 χλμ. από το Αγρίνιο. Το πρόβλημα ξεκίνησε το 2017 όταν τυφλώθηκα. Ο γιος μου μας βοηθάει οικονομικά. Αν μπει φυλακή κανείς δε θα φροντίσει τα ζώα μας, την περιουσία μας».

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πατέρα Μπαρμπαρούση, σημειώθηκε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Μπορείτε να αποχωρήσετε.

Μπαρμπαρούσης (πρώην βουλευτής): Κι εγώ;

Πρόεδρος: Κοιτάξτε. Είστε κατηγορούμενος εδώ και 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε για πρώτη φορά σήμερα.

Το τραγούδι του Πατέλη

Τραγούδι κατά της βίας έχει γράψει ο πυρηνάρχης της Τοπικής Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, που καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξης και 2 μήνες, επικαλέστηκε μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο.

Όπως είπε η μάρτυρας:

«Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθειά του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Η οικογένειά μας δεν είχε βοήθεια από πουθενά, μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί μου για το Γιώργο. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε, τα πάντα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα για αυτόν και τον χρειάζεται με όλα αυτά που έχουν συμβεί... Ο Γιώργος έχει γράψει τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ».

Τι επικαλέστηκε η υπεράσπιση Λακόπουλου για τη δολοφονία Λουκμάν

Παράλληλα, το λευκό ποινικό μητρώο του ενός εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν επικαλέστηκε η υπεράσπισή του.

«Έχει λευκό μητρώο εκτός από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης», επεσήμανε ο συνήγορος του Διονύση Λιακόπουλου, αναφορικά με τη δολοφονία του Λουκμάν. Επίσης ανέφερε ότι ένας νέος εγκλεισμός του καταδικασθέντα σε 6 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση «θα ανατρέψει κάθε προσπάθειά του επανέλθει στην κοινωνία».

Για τον δεύτερο δράστη της δολοφονίας Λουκμάν, Χρήστο Στεργιόπουλο, η υπεράσπιση αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του και έκανε λόγο για «υποδειγματική συμπεριφορά από την πλευρά του». Και συμπλήρωσε:

«Εκτός από τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό που ξέρετε».

Οι δύο δράστες της δολοφονίας έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών ο καθένας και είναι εκτός φυλακής με όρους. Και οι δύο καταδικάστηκαν χθες σε κάθειρξη 6 ετών ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Επίκληση στην οικογένεια

Νωρίτερα, ο συνήγορος του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή, ανάμεσα σε άλλους λόγους που επικαλέστηκε για το ανασταλτικό στην έκτιση της 10ετους κάθειρξης, είπε και πως «από όταν αφέθηκε ελεύθερος (σ.σ. εννοεί άρση της προσωρινής κράτησης για την παρούσα υπόθεση) έχει προσφέρει στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά. Εάν μπει φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για την κοινωνία».

 

https://www.cnn.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια