Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσ/νίκη: Αυτή είναι η ομάδα τζούντο της ΕΛ.ΑΣ. (VIDEO)

Θεσ/νίκη: Αυτή είναι η ομάδα τζούντο της ΕΛ.ΑΣ. (VIDEO)

Σε ένα από τα πιο υπερσύγχρονα προπονητικά κέντρα τζούντο στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζονται και να εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, διατηρώντας και βελτιώνοντας τη φυσική τους κατάσταση.

Πρόκειται, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει το GRTimes.gr, για έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο που ιδρύθηκε και λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, υπάγεται στην Δ.Α.Ε.Θ, λειτουργεί καθημερινά και προπονούνται εκατοντάδες αστυνομικοί.

Σκοπός, όπως εξηγεί μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Αστυνομικός – Προπονητής της ομάδας, Περικλής Ψαλλίδας, είναι, μεταξύ άλλων, η κατανόηση και η προσαρμογή των τεχνικών του τζούντο στην αυτοάμυνα και την αυτοπροστασία, με στόχο την πρόληψη, την αντίδραση και σε περίπτωση, φυσικά, που χρειαστεί, την αποφυγή από οποιαδήποτε μορφή βίας.

Παράλληλα, βασικό μέρος της αθλητικής εκπαίδευσης των αστυνομικών στο προπονητικό κέντρο τζούντο της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν οι βασικές αρχές του τζούντο, στις οποίες, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται, το θάρρος, ο σεβασμός, η σεμνότητα, η φιλία, η τιμή, η ειλικρίνεια, ο αυτοέλεγχος και η ευγένεια. Επιπλέον, πέρα από τη σωστή και ασφαλή μετάδοση των τεχνικών του αθλήματος, ένας από τους κύριους στόχους του προπονητικού κέντρου, είναι να αναπτυχθεί το βασικό αθλητικό πνεύμα και ο σεβασμός. Αυτό, μάλιστα, συνάδει με τον αυστηρό κώδικα ηθικής και μια ανθρωπιστική φιλοσοφία που πρόσθεσε ο Τζίγκορο Κάνο, ιδρυτής του αθλήματος, και αναφέρει ότι οι εκπαιδευτές και οι αθλητές στο τζούντο αναμένεται να είναι εξαιρετικά παραδείγματα καλού χαρακτήρα και συμπεριφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω της πανδημίας τοu κορωνοϊού, λαμβάνονται και τηρούνται πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και οι αθλητές – αστυνομικοί χωρίζονται σε πολλά και διαφορετικά γκρουπ για να υπάρχει μικρότερος αριθμός και μεγαλύτερη ασφάλεια. Μάλιστα, πολλές από τις προπονήσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο.

Ακόμα, όπως επισημαίνει ο κ. Ψαλλίδας, σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας τζούντο της ΕΛ.ΑΣ. και το ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πνεύμα της συναδελφικότητας και της άριστης συνεργασίας που υπάρχει όπου απαιτείται.

Οι αστυνομικοί «ένα» με τους πολίτες – Γιατί τζούντο;

Το πραγματικό πνεύμα του τζούντο ορίζει τον σεβασμό προς τον συναθλητή και συνάνθρωπο ως πολύ σημαντική αξία, όχι μόνο μέσα στο τατάμι (προπονητικός χώρος) αλλά κι έξω από αυτό.

Με βάση αυτήν την αρχή, η ομάδα τζούντο της ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία και στον αθλητικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, καθιερώνοντας την ημέρα «ΤΖΟΥΝΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ…», όπου άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων, πριν η δράση αυτή ανασταλεί αναγκαστικά λόγω της πανδημίας, συμμετείχαν στις ανοιχτές προπονήσεις του τμήματος, εκφράζοντας τη στήριξη και την αγάπη τους προς τον αθλητισμό και την Ελληνική Αστυνομία.

Επιπλέον, με την καθιέρωση της συγκεκριμένης ημέρας που θεωρείται πολύ σημαντική από τους αθλητές – αστυνομικούς, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν από κοντά τους αστυνομικούς που βρίσκονται καθημερινά στον δρόμο και φροντίζουν με αυτοθυσία για την ασφάλειά τους, να δουν πως εκπαιδεύονται και προπονούνται. Παράλληλα, η συγκεκριμένη δράση συμβάλει στην εξάλειψη στερεοτύπων, όπως είναι ότι «οι πολίτες πρέπει να φοβούνται τους αστυνομικούς».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το άθλημα του τζούντο έχει μπει και διδάσκεται πλέον υποχρεωτικά σε πολλές αστυνομικές υπηρεσίες σε όλον τον κόσμο, ενώ στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούνται και μαθήματα CrossFit.

Το προπονητικό κέντρο και η ομάδα τζούντο της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη είναι μια συλλογική προσπάθεια η οποία υποστηρίζεται από την ηγεσία της Γ.Α.Δ.Θ., την Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, ενώ καθοριστική και κύρια είναι η συμβολή του Διευθυντή της Δ.Α.Ε.Θ και Αρχηγού της ομάδας τζούντο Υποστράτηγου Γεώργιου Δούβαλη.

Την προπονητική καθοδήγηση της ομάδας έχει ο Αστυνομικός – Προπονητής Ψαλλίδας Περικλής.

Στράτος Λούβαρης

https://www.grtimes.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια