Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tον Α.Δ. Ξάνθης επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος και η Οργανωτική Γραμματέας της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης



Διαβάστε την ανακοίνωση

Πρωινές ώρες της 07-09-2020 ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και η Οργανωτική Γραμματέας της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης πραγματοποίησαν καθιερωμένη επίσκεψη στον Διευθυντή Αστυνομίας Ξάνθης Αστυνομικό Διευθυντή κ. Πασχάλη ΓΙΩΡΗ και συζήτησαν για τα τρέχοντα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν σε καθημερινή βάση τους συναδέλφους μας.

Αρχικά ο κ. Διευθυντής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις αντοχές που επιδεικνύει το προσωπικό και ζήτησε υπομονή, καθόσον η κατάσταση με τις συνεχείς μεταναστευτικές ροές κρίνεται ως εθνικό ζήτημα από την πολιτική ηγεσία και ως εκ τούτου απαιτεί πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα μας έκανε γνωστό ότι στην συνάντηση που είχε με τον κ. Υπουργό στον Έβρο την προηγούμενη Πέμπτη, είναι πρόθεση της πολιτικής Ηγεσίας να ενισχυθούν τα Τ.Σ.Φ. δεύτερης ζώνης, όπως είναι το Τ.Σ.Φ. Ξάνθης, με προσωπικό για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή μας (δεύτερος πυλώνας ανάσχεσης). Η ενίσχυση όμως αυτή θα πραγματοποιηθεί από την υπάρχουσα οργανική δύναμη της Δ/νσης και γι αυτό προϊδέασε για μια δύσκολη περίοδο.

Από μέρους μας κατέστη σαφές ότι οι συνεχείς διαταγές απόσπασης τόσο στον Έβρο όσο εσωτερικά για ενίσχυση των Τμημάτων, εξάντλησαν τις αντοχές των συναδέλφων και του ζητήσαμε, ενόψει των συμπληρωματικών μεταθέσεων μηνός Οκτωβρίου τ.ε., να υποβάλλει σχετικό αίτημα για πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων της Διεύθυνσής μας.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα ήταν η μη τήρηση του Π.Δ. 173/13 για έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας αλλά και η με φειδώ χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων. Ζητήσαμε από τον κ. Διευθυντή την τήρηση όλων των προεδρικών διαταγμάτων για τα εργασιακά δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού.

Επιπλέον καταγγείλαμε την μη πλήρης στελέχωση των εποχούμενων περιπολιών (κίνηση περιπολικών με μόνο τον οδηγό). Ο κ. Δ/ντής καταλαβαίνει τους κινδύνους που ενέχει αυτή η πρακτική, η οποία είναι επαναλαμβάνεται λόγω της έλλειψης δύναμης των Τμημάτων. Έχουν δοθεί εντολές του για στελέχωση των περιπολικών ειδικά στη βραδινή βάρδια και συνδρομή σε όλα τα σήματα για το «μονό» περιπολικό από έτερα περιπολικά του Κέντρου R/T.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποστήριξης και στην κατάσταση των περιπολικών οχημάτων και ειδικά μιλήσαμε για τα οχήματα μεταγωγής κρατουμένων. Του ζητήσαμε την ενίσχυση του ΤΣΦ με ειδικό μεταγωγικό καθώς το υπάρχον όχημα είναι σε κακή κατάσταση και οι συνάδελφοί μας καλούνται σχεδόν καθημερινά να εκτελέσουν υπηρεσία μεταγωγής μ’ αυτό. Από την πλευρά του μας ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες να χορηγηθεί στο ΤΣΦ σχετικό όχημα καθώς και να τροποποιηθούν ελαφρώς 2-3 οχήματα της άλλων Υπηρεσιών της Δ/νσης ώστε να απομονωθεί η καμπίνα του οδηγού – συνοδηγού με την πίσω καμπίνα (που τοποθετούνται οι κρατούμενοι). Επιπλέον του ζητήσαμε να αιτηθεί η Διαχείρισή μας και την απόσπαση μεταγωγικού οχήματος από άλλη Περιφέρεια για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Δ/νσής μας, πρόταση την οποία αποδέχθηκε και θα επεξεργαστούν αρμόδιοι υπάλληλοι.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε κατά την συζήτηση για τις συνθήκες που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα Ξάνθης, σχετικά με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των κρατουμένων στα κρατητήρια, τις παράλογες απαιτήσεις των φυλακών Κομοτηνής, καθώς και την διαταγή στελέχωσης των σκοπών πύλης. Σε αυτά τα θέματα κλήθηκε να παρευρεθεί και ο Διοικητής του τμήματος και από την μεριά τους μας ενημέρωσαν πως οι φυλακές Κομοτηνής δημιούργησαν μια γενική αναταραχή στα κρατητήρια των διευθύνσεων της Γενικής, η οποία όμως εντός των ημερών θα επιλυθεί και το ζήτημα του σκοπού πύλης θα επιλυθεί αμέσως με το πέρας των αδειών.

Ακόμη ένα πάγιο αίτημα μας, το οποίο είναι η αναβάθμιση της λέσχης της Διεύθυνσης τέθηκε εκ νέου υπό συζήτηση, εκφράζοντας την πρόθεση μας το Σωματείο να σταθεί αρωγός στη προσπάθεια αυτή. Ενημερωθήκαμε πως ήδη ξεκίνησαν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις και το θέμα έχει ανατεθεί σε αρμόδιο υποδιευθυντή.

Τέλος αναφερθήκαμε και στον εφοδιασμό των Τμημάτων με υγειονομικό υλικό και λάβαμε την απάντηση ότι έχουν δοθεί μάσκες και αντισηπτικά καθώς και τη διαβεβαίωση ότι θα χορηγηθεί σχετικό υλικό σε όποιο Τμήμα αιτηθεί στο μέλλον.

Κλείνοντας, καταστήσαμε σαφές στον κ. Διευθυντή ότι πρώτιστο μέλημα του σωματείου είναι η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας και η ασφάλειά τους, ζητώντας την εφαρμογή των νόμων, όχι μόνο ως προς τις υποχρεώσεις αλλά και ως προς τα δικαιώματά μας.

O κ. Δ/ντης κατανόησε τις θέσεις μας και μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη ζητήσει ελάφρυνση της Δ/νσής μας από τη Γενική ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.

Και την ώρα που γράφονται αυτά, με έκπληξη μαθαίνουμε ότι η Γενική επιθυμεί την ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών από τους ήδη αποσπασμένους στην Αλεξανδρούπολη από άλλες Δ/νσεις και έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στο Αρχηγείο για τροποποίηση αυτών των αποσπάσεων.

Και ειλικρινά πέφτουμε απ τα σύννεφα… Μόνο η Δ.Α. Ροδόπης έχει ανάγκη ενίσχυσης; Η Δ.Α. Ξάνθης με μόλις ένα Τ.Σ.Φ. στην περιοχή αρμοδιότητάς της και άρα λιγότερο προσωπικό από άλλες Δνσεις, δεν έχει ανάγκη; Ή δεν απασχολούμαστε εμείς με την αντιμετώπιση του "μεταναστευτικου"; Στο πλαίσιο λοιπόν της εθιμοτυπικής μας συνάντησης με τον κ. Γενικό τις επόμενες ημέρες θα ερωτηθεί σχετικά με τα κριτήρια της απόφασής του για την μη ενίσχυση της Δ/νσής μας.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια