Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tι λέει ο εθελοντής διασώστης που έδωσε μάχη να κρατήσει στη ζωή τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ



Οι φωτιές εκείνης της μέρας, όπως λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS, ήταν που τον έκαναν να πάρει μαζί τον σάκο του διασώστη.

 

Είναι λίγα λεπτά μετά το τροχαίο στην λεωφόρο Ποσειδώνος… Ο εθελοντής διασώστης Γιάννης Φρυγανιώτης που περνά τυχαία από τα σημείο, έχει πέσει πάνω από τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και προσπαθεί να τους σώσει. Επί μισή ώρα, τους κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

 

 

Οι φωτιές εκείνης της μέρας, όπως λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS του MEGA, ήταν που τον έκαναν να πάρει μαζί τον σάκο του διασώστη.

 

«Ήταν ένα τυχαίο γεγονός, χωρίς σάκο δεν φεύγω εγώ να πάω πουθενά, αφού άκουσα όλες τις φωτιές έβαλα τον σάκο μέσα στο αυτοκίνητο και έφτασα στο συμβάν 2 παρά 5, και από τις 2 παρά 5 μέχρι και τις 2 και 38 έκανα ΚΑΡΠΑ».

 

 

«Δεν ανέπνεε ο άνθρωπος, είχε παντού, παντού τραύματα είχε. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 2 και 10 και πήρε τον πρώτο, τον συνοδηγό».

 

Ο 33χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ δεν τα καταφέρνει. Αφήνει την τελευταία του πνοή ακαριαία. Ο συνοδηγός και συνάδελφός του τραυματίζεται σοβαρά και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο Ασκληπιείο της Βούλας.

 

«Είχαν κλείσει όλο το σημείο πάνω από 20 – 30 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και δεν μπορούσε να προσφέρει κανένας τις πρώτες βοήθειες. Όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να μάθουν τις πρώτες βοήθειες».

 

 

 

Η μοιραία μανούβρα

 

Ο χρόνος παγώνει στις 2 παρά τέταρτο το μεσημέρι, στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αγίου Κοσμά.

 

Το κακό γίνεται σε δευτερόλεπτα. Στην αριστερή λωρίδα κινείται ένα αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί με τη μηχανή τρέχουν να φτάσουν στην πυρκαγιά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τους αντιλαμβάνεται και αλλάζει λωρίδα προς τα δεξιά. Ταυτόχρονα, την ίδια μοιραία μανούβρα κάνει και η μηχανή της ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο όχημα. Δευτερόλεπτα μετά, ακολουθεί και δεύτερη σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο. Η μηχανή ανατρέπεται και οι αναβάτες βρίσκονται στην άσφαλτο. Ο ένας νεκρός και ο άλλος, σοβαρά τραυματισμένος.

 

 

«Όταν τους έκλεισε το αυτοκίνητο και σκάσανε πάνω, δεν πεταχτήκαν μακριά, μείναν εκεί. Είναι σαν να σκάσανε σε ντουβάρι με λίγα λόγια. Δηλαδή στριμωχτήκανε μέσα στην μηχανή, αν είχαν πεταχτεί θα μπορούσαν να είχαν σωθεί».

 

Οι δύο αστυνομικοί είχαν εντολή να πάνε όσο πιο γρήγορα γινόταν, σε φωτιά που είχε ξεσπάσει, λίγα μέτρα μετά το σημείο όπου έγινε το μοιραίο.

 

«Ένας οικογενειάρχης συνάδελφος ένας από τους πιο φιλότιμους Έλληνες αστυνομικούς, ένας άνθρωπος που έτρεχε με την μηχανή του έχοντας λάβει σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων της άμεσης δράσης να πάει να απεγκλωβίσει άτομα που κινδύνευαν από πυρκαγιά».

 

Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον άτυχο αστυνομικό, οι συνάδελφοί του που υπόσχονται να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας.

 

«Αφήνει πίσω του, την οικογένειά του, την γυναίκα του και το εξάχρονο παιδί του, τους οποίους όμως δεν θα τους αφήσουμε έτσι, η ελληνική αστυνομία και εμείς προπάντων οι συνάδελφοί του θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν».

Για τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, αναμένεται πόρισμα της τροχαίας Καλλιθέας.


notia.gr

 

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια