Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης για την εκκένωση της Rosa Nera

Σε συνέχεια των ωμών επεμβάσεων σε καταλήψεις σαν αυτή της Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε αρκετές άλλες το τελευταίο διάστημα, προχώρησε η αστυνομία και στα Χανιά με την εκκένωση του κτιρίου της Μεραρχίας.

Η συζήτηση για το σπάσιμο της κατάληψης φυσικά δεν είναι τωρινή, αφού εδώ και χρόνια και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για αυτή της ΝΔ ήταν ”πρόκληση”, όχι μόνο γιατί αποτελεί αναξιοποίητο φιλέτο στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά κυρίως γιατί συνολικά το σύστημα θέλει να εντείνει την πολιτική της φασιστικοποίησης, της καταστολής, της επίθεσης απέναντι σε δημοκρατικά δικαιώματα και σε όποιες φωνές εναντιώνονται σε αυτό.

Η κατάργηση του ασύλου, η ανοιχτή επέμβαση του κράτους στα σωματεία και τα συνδικάτα και φυσικά η πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, έδειχναν ότι οι εξαγγελίες των εκπροσώπων του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης δεν θα μείνουν καθόλου στα χαρτιά. Θωρακίζονται απέναντι στον εχθρό λαό, θέλουν να προλάβουν την λαϊκή οργή, να προετοιμάσουν την παραπέρα καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, το φόρτωμα όλων των βαρών στις πλάτες του κόσμου της δουλειάς.

Ήδη το τοπίο που έχουν διαμορφώσει στα εργασιακά είναι μαύρο, αφού όποιος καταφέρνει και βγαίνει από τον βούρκο της ανεργίας έχει να αντιμετωπίσει την εργοδοτική ασυδοσία, τις απλήρωτες εργατοώρες, τους εκβιασμούς, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τα πενιχρά μεροκάματα. Φαίνεται ότι η πανδημία αξιοποιήθηκε από το κεφάλαιο, φυσικά όχι για να φτιαχτούν νέες ΜΕΘ, για να γίνουν προσλήψεις, να έχει ο λαός πλήρη, ίση, δωρεάν περίθαλψη αλλά για να επιταχυνθούν κα να εντείνουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

https://go.linkwi.se/delivery/cr.php?an=CD18935&cn=12434-21

Όλα αυτά, δένουν και με το κλίμα πειθάρχησης, εθνικιστικής ρητορείας και ‘εθνικής ομοψυχίας’ που θέλουν να περάσουν στο λαό με βάση και την κόντρα ελληνικής και τούρκικης αστικής τάξης γα όμορους ρόλους. Η ρευστότητα στην περιοχή, οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών τροφοδοτούν τις βλέψεις και φιλοδοξίες των δυο αστικών τάξεων, η καθεμία με το αφήγημα της φυσικά, ποντάροντας στην εύνοια των ιμπεριαλιστών, να κερδίσει η μια πόντους έναντι της άλλης.

Έτσι, είτε με λυκοφιλία, είτε με λυκοκαυγάδες, οι μόνοι μπλεγμένοι για ξένα μάλιστα συμφέροντα είναι οι λαοί. Ιδιαίτερα εδώ στην πόλη μας, με την παρουσία του καρκίνου της βάσης της Σούδας, οι ήδη ορατοί κίνδυνοι, άμμεσοι και έμμεσοι, υπογραμμίζουν την ανάγκη ζωής να βγει ο κόσμος και να καταγγείλει τη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο αλλά και την άδικη και αντιδραστική κόντρα, που ματώνει στην τσέπη το λαό και κινδυνεύει να τον ματώσει και κυριολεκτικά.

Σε όλα αυτά βρίσκεται η απάντηση στο γιατί γίνονται πιο ωμοί, πιο αποφασισμένοι να περάσουν την πολιτική όλα στο κεφάλαιο( και τις συνειδήσεις αν μπορούσαν) και εντείνουν την καταστολή και την φασιστικοποίηση, με ότι χρώμα κι αν έχει η κυβερνητική διαχείριση. Δεν είναι απλά και μόνο η εμπορευματοποίηση δημόσιων χώρων ούτε φετίχ μονάχα αυτής της κυβέρνησης το ξύλο.

Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δυνατότητα του λαού να οργανώνεται και να αγωνίζεται, να παλεύει κόντρα στους δυνάστες του, η ανάγκη των μαζών να αντισταθούν στην παγκόσμιας κλίμακας επίθεση του κεφάλαιου στην εργασία. Οι διαφωνίες μας με τις αντιλήψεις που διακατέχουν τον χώρο αυτό της αναρχίας-αυτονομίας, από το πως συγκροτούνται απαντήσεις και η πάλη από τη μεριά των λαϊκών δυνάμεων έως και σε συνολικότερα ζητήματα, καθόλου δεν μας εμποδίζει στο να προτάσσουμε και να παλεύουμε την κατεύθυνση της κοινή δράσης, σε ζητήματα που αφορούν θεωρούμε όχι κλειστά και μόνο κάποιες συλλογικότητες αλλά ευρύτερα το λαό.

Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ελευθερίες!

Οργάνωση – Αντίσταση ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης!

 https://www.parakritika.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια