Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιλέξαμε να υπηρετήσουμε το Σώμα που αγαπάμε και κανείς δε μπορεί να παίζει πολιτικά παιχνίδια - Kείμενο αστυνομικού



Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του bloko.gr

Αγαπητό bloko. gr, καλησπέρα. Θα σας παρακαλούσα εάν μπορείτε, να δημοσιεύσετε ένα πρόβλημα, όχι μόνο δικό μου αλλά και χιλιάδων ακόμη συναδέλφων και δεν είναι άλλο από το τεράστιο ζήτημα των μεταθέσεων. Θα μου πείτε, να ήσουν μόνο εσύ που έχεις αυτό το πρόβλημα ή ότι άλλοι άνθρωποι έχουν σοβαρότερα προβλήματα. Και θα έχετε δίκαιο. Έχω προσωπικά την ατυχία να έχω γεννηθεί και κατά συνέπεια να έχω και ως τόπο συμφερόντων, το βασίλειο της αδικίας και της αναξιοκρατίας και δεν είναι άλλο από το Νομό Δράμας. Εκεί δηλαδή που εξακολουθούν να βρίσκονται ες αεί αποσπασμένοι κάποιοι συνάδελφοι, με τις ευλογίες εννοείται των υπεύθυνων- ανεύθυνων, οι οποίοι όχι μόνο λείπουν από τις οργανικές τους εδώ και χρόνια, αλλά και δεν είχε κανείς τη θέληση να τους κουνήσει, για λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Και τώρα λέει θα προσληφθούν Συνοριακοί Φύλακες. Κανονικά πρέπει να γυρίσουν οι εκεί αποσπασμένοι στις οργανικές τους Υπηρεσίες, επειδή όμως γνωρίζω ότι ζούμε στη χώρα της αδικίας, της αναξιοκρατίας, των φίλων και γνωστών, είμαι σίγουρος και πάω στοίχημα ότι δε θα τους ακουμπήσει κανείς.

Είμαστε Δραμινοι αστυνομικοί με 13 και 15 έτη, όλα μάχιμα, όλα στην Αττική, χωρίς ούτε μία μέρα απόσπασης ή μετακίνησης σε κανένα ρουσφετολογικο Νομό και σε καμία τρύπα. Τέσσερα πράγματα πρέπει να γίνουν και αν διαβάζει κάποιος από την ΠΟΑΣΥ, ας τα μεταφέρει και στον πρόεδρό του, μπας και ξυπνήσει:

1) Άμεση θεσμοθέτηση της τοποθέτησης στη ΓΑΔΑ κάθε νέου αστυφύλακα, είτε της Σχολής Αστυφυλάκων, είτε πρώην Σ. Φ, Ε. Φ ή οτιδήποτε άλλο. Να κλείσει το παράθυρο που επιτρέπει στους Συνοριακούς Φύλακες να παραμένουν μετά την αστυφυλακοποιηση τους, αλλά να τους υποχρεώνει να υπηρετήσουν στη ΓΑΔΑ.

2) Την επόμενη μέρα της τοποθέτησης των Σ. Φ. στα ΠΡΟΚΕΚΑ Δράμας, Ξάνθης,Κορίνθου, στην Αλεξανδρούπολη, στην Ορεστιάδα και στα νησιά, ΑΠΑΝΤΕΣ οι αποσπασμένοι να βρίσκονται στις οργανικές τους Υπηρεσίες. ΑΠΑΝΤΕΣ. Το δίκαιο έχει μόνο μία όψη και όχι πολλές, ανάλογα με το τι συμφέρει τον καθένα. 3) Αφαίρεση όλων των μορίων που έχουν λάβει οι αποσπασμένοι, ανάλογα με τα έτη απόσπασης. Δεν μπορεί ο καθένας να υπηρετεί από το 2012 και το 2013 στον τόπο συμφερόντων του και να λαμβάνει ταυτόχρονα τα μόρια της απόστασης. Ποιας απόστασης? Υπάρχουν συνάδελφοι, κάποιοι μάλιστα όχι με πάνω από 5 ή 6 έτη υπηρεσίας, που ποτέ δεν έχουν υπηρετήσει στη ΓΑΔΑ αν και ανήκουν εκεί οργανικά, επειδή είχαν κάποιον να τους προστατεύει, είτε πολιτικό, είτε αστυνομικό, είτε παπά είτε είτε είτε.

Και τέλος 4) Περιμένουμε εδώ και τόσα χρόνια μια μετάθεση στον τόπο συμφερόντων μας.

Είναι δικαίωμα μας νομικά και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει μαζί μας και με την οικογένεια μας. Επιλέξαμε να υπηρετήσουμε το Σώμα που αγαπάμε και κανείς δε μπορεί να παίζει πολιτικά παιχνίδια με ένα Σώμα για το οποίο συνάδελφοι έχουν δώσει και τη ζωή τους. Όποιος δε μας σέβεται, δεν τον σεβόμαστε ούτε εμείς. Όποιος δε σέβεται την οικογένεια μας, δε σεβόμαστε τη δική του. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και με την ευκαιρία να καλωσορίσουμε τους νέους συναδέλφους Συνοριακούς Φύλακες και να ευχηθούμε καλή δύναμη στο έργο τους. Όλα τα παραπάνω δεν απευθύνονται σε αυτούς. Για τα ανωτέρω δεν ευθύνονται αυτοί αλλά τα πολιτικά παιχνίδια των κυβερνήσεων των τελευταίων είκοσι ετών και η ανικανότητα και υποτακτικότητα των συνδικαλιστών και συγκεκριμένα της ΠΟΑΣΥ. Και πάλι ευχαριστώ.









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Xρυσοστομο σε λένε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις απόλυτο δίκιο.οχι μόνο στη Δράμα όπου είχαν προσληφθεί ειδικά σ.φ εντάχθηκαν και παρέμειναν στον τόπο.οι επιπτώσεις είναι αυτές που περιγράφεις για εσάς που υπηρετείτε στην Αττική και επιθυμείτε μετάθεση σε περιφερειακες υπηρεσίες.τα μόρια έπρεπε να δοθούν αρχικα ως κίνητρο (για απόσπαση στον Έβρο),αμέσως μετά εφόσον παρέμενε με την θέληση του να παρέμενε χωρίς μόρια. Επίσης συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την εκ νέου τοποθέτηση στηΓΑΔΑ των ενταχθεντων.ευχομαι να ακουστεις.