Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρυσοχοΐδης στον Guardian: Η Λέσβος θα έχει αδειάσει από μετανάστες μέχρι το Πάσχα

Τη δέσμευση ότι η Λέσβος θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα του 2021 έδωσε στον Guardian ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης«Θα φύγουν όλοι. Από τους
περίπου 12.000 που βρίσκονται στο νησί τώρα, προβλέπω ότι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην βρετανική εφημερίδα.

«Οι κάτοικοι του νησιού έχουν περάσει πολλά. Υπήρξαν πολύ υπομονετικοί» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

guardian


Σύμφωνα με τον ίδιο περίπου το 70% των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο ήταν Άφγανοι και σε αυτούς θα δοθούν έγγραφα για να φύγουν.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολίασε και την κίνηση της Γερμανίας να υποδεχθεί 1.553 άτομα από 408 οικογένειες το καθεστώς προστασίας των οποίων έχει αναγνωριστεί από τις ελληνικές αρχές λέγοντας ότι πρόκειται για «μια γενναιόδωρη και πολύ γεννναία κίνηση».

«Σε όλη την Ευρώπη οι χώρες έχουν τα δικά τους εσωτερικά πολιτικά προβλήματα όσον αφορά το μεταναστευτικό αλλά πιστεύω ότι μπορούν να αντιληφθούν ότι προστατεύουμε τα σύνορα της ΕΕ και ότι έχουμε ελαχιστοποιήσει τις ροές» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


https://www.protothema.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια