Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο… Δασκαλογιάννης, η κινητοποίηση της Τετάρτης και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ στο Τυμπάκι



Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Καλούν τον κρητικό ήρωα Ιωάννη Δασκαλογιάννη να σηκωθεί από τον τάφο του και να καθοδηγήσει τα βήματα τους, διαμηνύουν ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα ώστε να αναλάβουν δράση και να  «τελειώσουν» επιτέλους τους «καμουφλαρισμένους στρατούς» των αλλοδαπών, ρίχνουν το ανάθεμα σε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες  και προσκαλούν όλους τους γνήσιους πατριώτες, κρητικούς και μη, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης με τελικό προορισμό το Τυμπάκι.

Το διαδικτυακό κάλεσμα για τη μεθαυριανή κινητοποίηση
Το διαδικτυακό κάλεσμα για τη μεθαυριανή κινητοποίηση

Οι αστυνομικές Αρχές παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις που γίνονται και τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση κρητικών απέναντι στους μετανάστες.

Πιστεύουν ότι πίσω από τα πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά, υπάρχουν και άλλα, τα οποία στη φάση αυτή  επιλέγουν, για τους δικούς τους λόγους, να παραμείνουν στο παρασκήνιο. Όμως, έχουν γνώση οι φύλακες, λένε στην ΕΛΑΣ.

Το δημόσιο κάλεσμα μέσω facebook απευθύνεται σε όλους τους κρητικούς, από το ένα άκρο του νησιού έως το άλλο.

Οι διοργανωτές μιλούν για «παγκρήτια μάζωξη» και η αναχώρηση της μηχανοκίνητης πορείας για το Τυμπάκι έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης από την περιοχή των Αθανάτων, στο δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών, ενώ προαναγγέλλονται και άλλες «δράσεις».

Να πάρουμε τα  κουμπούρια…

Μπορεί η  αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας στο Τυμπάκι τα τελευταία 24ωρα  να έχει κατευνάσει κάπως τα οξυμμένα πνεύματα και από τις δύο πλευρές, όμως ανησυχία εξακολουθεί να υπάρχει  καθώς δεν  λείπουν οι ακραίες φωνές που ζητούν «φωτιά και τσεκούρι» και μαινόμενοι επιτίθενται φραστικά ακόμα και σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες έξω από το δημαρχείο.

Κάποιοι μάλιστα δεν τηρούν  ούτε τα προσχήματα. Δυναμιτίζουν το κλίμα και δηλώνουν υπέρμαχοι της αυτοδικίας. Ανάμεσα στους «θερμόαιμους» και στενό συγγενικό πρόσωπο γνωστού παράγοντα της αυτοδιοίκησης.

Το όλο αφήγημα πάντως φέρεται να έχει την υποστήριξη ή διαφορετικά την «ευλογία» και κάποιων ρασοφόρων, με βάση τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στη διάθεση της ΕΛΑΣ.

Ξεκινά το ειδικό σχέδιο

Πιθανότατα από σήμερα ξεκινά στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου το ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ σε στενή συνεργασία με τη δημοτική Αρχή Φαιστού και συναρμόδιες υπηρεσίες.

Μπορεί η αστυνομική παρουσία να έχει αυξηθεί, όμως δεν αρκεί για να αποσυμπιεστεί ουσιαστικά η κατάσταση. Έτσι, πέραν από τους ελέγχους, σχεδιάζεται να επιχειρηθεί για πρώτη φορά ίσως μία καταγραφή των αλλοδαπών που διαμένουν στην περιοχή ώστε οι αρμόδιοι να έχουν μία πιο αξιόπιστη εικόνα. Να ξέρουν πόσοι είναι, ποιοι είναι, πού διαμένουν, πόσοι διαμένουν, υπό πιο καθεστώς μισθώνουν τα σπίτια, ποιοι εργάζονται, πώς εργάζονται, για ποιους δουλεύουν.

Θα γίνει δηλαδή ένα ξεκαθάρισμα με διπλό αντίκτυπο: και προς τους μετανάστες και προς τους ντόπιους.

Ήδη, λένε οι πληροφορίες, στις Μοίρες έχει ξεκινήσει αυτή η «χαρτογράφηση» και καταρτίζεται λίστα με τους ντόπιους που μισθώνουν σπίτια, αποθήκες, «τρώγλες» σε αλλοδαπούς εργάτες. Όλοι αυτοί αναμένεται να «ξεσκονιστούν». Επιπλέον, προβληματίζει σοβαρά-πολύ περισσότερο τώρα με την πανδημία-το ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Κάποιοι μιλούν για υγειονομικές βόμβες αφού  σε ένα σπίτι μπορεί να διαμένουν και δέκα άνθρωποι μαζί, ο ένας πάνω στον άλλον.

Στις προτεραιότητες της Αστυνομίας και των τοπικών Αρχών εντάσσεται επίσης η απομάκρυνση από την περιοχή των «κεφαλών», των ατόμων εκείνων που ελέγχουν, ακόμα και με τη βία ή εκβιασμούς, την κατάσταση με τα μεροκάματα, υποκινούν καταστάσεις και κινούν τα νήματα σε όλα τα επίπεδα: ποιος θα δουλέψει, σε ποιον θα δουλέψει, πόσο θα πληρωθεί, πόσο «χαράτσι» θα καταβάλλει στον «αρχηγό».

Στο μεταξύ μακροσκελή ανακοίνωση για τη σύρραξη που εκτυλίχθηκε στις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου εξέδωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Υποστηρίζεται ότι: -η διαμάχη είχε ως αφετηρία την κατά την προηγούμενη ημέρα απρεπή συμπεριφορά κάποιων αλλοδαπών εργαζομένων, η οποία πυροδοτήθηκε από υποκινητές τους.

-η  σύρραξη με τους ημεδαπούς προκλήθηκε όταν αυτοί ήρθαν να «ζητήσουν το λόγο» από τους αλλοδαπούς και να διαπραγματευτούν μαζί τους με «μαγκούρες» στον προαύλιο χώρο του συσκευαστηρίου.

Αναφέρεται ακόμα ότι «το σύνολο των εργαζομένων, αλλοδαπών και ημεδαπών, της επιχείρησης είναι καθόλα νόμιμο με πλήρη δικαιολογητικά και ασφαλισμένο σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία και το εργατικό δίκαιο». Υποστηρίζεται επίσης ότι «η επιχείρηση τόσο σε παρόντα χρόνο όσο και κατά το παρελθόν έχει αναζητήσει αγωνιωδώς ημεδαπούς εργαζομένους με όλα τα μέσα. Μέχρι και σήμερα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ένας πολύ περιορισμένος αριθμός».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Όσον αφορά τους «καλοθελητές» που φροντίζουν ενεργά να διαδίδουν ανυπόστατες φήμες ή να δίνουν δυνητικά επικίνδυνες πληροφορίες και τους δικηγόρους του διαβόλου που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τροφοδοτώντας τα με κακόβουλα σχόλια με παραπλανητικό περιεχόμενο κρίνοντας τους πάντες, καλό θα ήταν να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Οι ίδιοι είναι που τους μισθώνουν σπίτια –τρώγλες «με το κεφάλι», που κάθε πρωί μεταφέρουν με τα αγροτικά τους οχήματα αλλοδαπούς εργάτες στα θερμοκήπιά τους και που τους αποδέχονται ως πελάτες στα καταστήματά τους κτλ.Πρώτα λοιπόν ας ενημερωθούν οι προαναφερθέντες, οι οποίοι έσπευσαν να μιλήσουν χύνοντας περίσσεια χολή, βρίζοντας και λοιδορώντας ανθρώπους, εξαπολύοντας απειλές σωματικής βλάβης και διαστρεβλώνοντας καταστάσεις και γεγονότα, προκειμένου να εξυψώσουν τον «νάνο» εαυτό τους».

 

patris.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια