Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση ΚΚΕ για την εμπλοκή των ΕΔ σε εγκατάσταση νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο

Διαβάστε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Σε επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), επισημαίνεται το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά υπάρχει εμπλοκή των
Ενόπλων Δυνάμεων στο στήσιμο  πρόχειρης Δομής Φιλοξενίας στη Λέσβο.
Η νέα αυτή δομή μετά από απόφαση της κυβέρνησης  εγκαθίσταται στο παλιό πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, για την διαμονή προσφύγων και μεταναστών που έμειναν στο δρόμο, μετά την ολοσχερή καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την εμπλοκή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την εγκατάσταση του νέου καταυλισμού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις, στην παροχή υπηρεσιών, όπως το πρόσφατο παράδειγμα όπου με απόφαση της κυβέρνησης,  διατέθηκαν 140 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για να πραγματοποιούν ελέγχους σε σημεία εισόδου της χώρα μας, λόγω κορονοϊού. Με αυτό τον τρόπο, οι στρατιωτικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα, υποκαθιστώντας τα κενά του κράτους σε μια σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες.
Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη του  αρμόδιου υπουργείου Μετανάστευσης, για την επίλυση θεμάτων σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Η κυβέρνηση αντί να φτιάχνει ανοιχτές και κλειστές δομές  όπου  εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στους δρόμους, να κλείσει τις νέες  Μόριες, καθώς και όλες τις άλλες δομές ανοιχτού ή κλειστού τύπου. Να προχωρήσει στην κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και να εφοδιάσει τους πρόσφυγες και μετανάστες με τα κατάλληλα έγγραφα για να μετακινηθούν προς τις χώρες προορισμού τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την απεμπλοκή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, από ενέργειες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκδηλώνονται στους πρόσφυγες και μετανάστες;

Οι Βουλευτές
Κομνηνάκα Μαρία
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια