Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση της Ένωσης Αθηνών με τον κ. Αρχηγό για θέματα της Άμεσης Δράσης


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ πραγματοποίησε το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Πάκο Δημοσθένη, Γενικό Γραμματέα κ. Χύτα Κωνσταντίνο και Αντιπρόεδρο κ. Κυριακάκο Παναγιώτη, συνεπικουρούμενο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Μαυραγάνη Χρήστο. Ειδικότερα στον κ. Αρχηγό κατατέθηκε υπόμνημα για ζητήματα που αφορούν την Άμεση Δράση, με κυριότερα εξ’ αυτών:

Κατοχύρωση των διακριτικών σημάτων και εμβλημάτων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, στο πνεύμα του αριθ. 46 της υπ’ αριθ. 7012/6/103 από 05/07/2009 απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας «Περί της Στολής του Αστυνομικού Προσωπικού», ικανοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο ένα διαχρονικό αίτημα των υπηρετούντων στην Άμεση Δράση.

Η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής αποτελεί ίσως τη μόνη Διεύθυνση της οποίας το προσωπικό μετακινείται εντός αυτής, δίχως να υφίσταται επί σειρά ετών το Συμβούλιο Μεταθέσεων. Απαιτούμε όπως συσταθεί το Συμβούλιο Μεταθέσεων όπως προβλέπεται από το άρθρο 13 παρ.1 του Π.Δ. 100/03.

Προκειμένου να λειτουργήσει συντεταγμένα η Υπηρεσία, αυταπόδεικτη θεωρείται η κατάργηση του άρθρου 29 του Π.Δ. 7/2017 και επαναφορά σε ισχύ του άρθρου 30 του Π.Δ. 1/2001 (αναδιάρθρωση Άμεσης Δράσης).

Ορθολογικότερα πρέπει κατά την άποψή μας να κατανεμηθεί το προσωπικό εντός της Διεύθυνσης, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν, τα περιπολικά, οι τηλεφωνητές, αλλά και η Ομάδα «Ζ».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ιστορική Ομάδα Ζ στην οποία από τους 100 περίπου αστυνομικούς που σήμερα υπηρετούν, οι μισοί σχεδόν εκτελούν υπηρεσία σε φύλαξη ακινήτων στόχων, αφού έχει γίνει πλέον συνήθειο ότι κάθε είδους πάρεργο θα το επωμιστεί η Ομάδα Ζ.

Αναφέρθηκαν επί μέρους -αλλά εξίσου σοβαρά- θεσμικά ζητήματα, τα οποία απασχολούν την Υπηρεσία τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και ζητημάτων της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο κ. Αρχηγός  άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που τέθηκαν, καταγράφοντάς τα αναλυτικά, υποσχόμενος ότι θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση των προαναφερόμενων ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη μας που υπηρετούν στην νευραλγική αυτή Υπηρεσία.

Ως Ένωση Αθηνών θα βρισκόμαστε σε εγρήγορση και σε διαρκή επικοινωνία με την Ηγεσία παρεμβαίνοντας μέχρι την οριστική θετική αντιμετώπιση των προαναφερόμενων ζητημάτων που αφορούν τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια