Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Κονταρίδης για κλοπή όπλου: Η κοπέλα αυτή ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΛΛΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Επίσημα και Φύλαξη Στόχων σε …επαναξιολόγηση | BLOKOΔημοσιεύουμε ανάρτηση του Χρήστου Κονταρίδη: Χθες έκανε το γύρω του διαδικτύου η είδηση πως μια νεαρή υπαστυνόμος άφησε το όπλο της μέσα σε όχημα στα Εξάρχεια και, φυσικά, αυτό κλάπηκε. Εδώ μπαίνουν για μια ακόμα φορά τα προβλήματα της Αστυνομίας που ξεκινούν από την ρίζα και από την κορυφή ταυτόχρονα και δεν θα φτιάξουν ποτέ εάν δεν
1. Οι Πανελλάδικές να μην είναι το μοναδικό κριτήριο εισαγωγής, καθώς αν και το επίπεδο γνώσεων είναι υψηλό, το επίπεδο της Αστυνομίας φθίνει καθώς πολλοί ενδιαφερόμενοι βλέπουν σχεδόν μόνο την επαγγελματική τους αποκατάσταση ως δημόσιοι υπάλληλοι. Έτσι, μετά την αντικειμενική εισαγωγή τους θα έπρεπε να ακολουθεί εξάμηνο εντατικό πρόγραμμα, με ειδικές εκπαιδεύσεις, που θα απέτρεπε αυτήν την σημερινή εξέλιξη να βλέπεις ανθρώπους που απλά γνωρίζουν καλά κάποια μαθήματα να κόβουν θέσεις από ανθρώπους που ίσως είναι λιγότερο καλοί σε αυτά, αλλά αγαπούν το αστυνομικό επάγγελμα.
2. Μέσα στις Σχολές θα πρέπει να γίνεται ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που θα καλύψουν θέσεις όχι μάχιμες δεν θα ξεπερνά το 15% και από αυτούς μόνον ένας θα μπορεί να φθάσει στην θέση του Υποστρατήγου (ως επιτελάρχης) και άλλοι 3 Ταξίαρχοι, κατά τα πρότυπα του Στρατού. Έτσι ίσως, δούμε και κάποιον μάχιμο Αρχηγό.
3. Μετά την έξοδο από τις Σχολές θα έχουν γνώσεις, αφού θα έχουν εκπαιδευτεί σε όπλα και ειδικές καταστάσεις, και μέχρι τα 35 τους χρόνια θα υπηρετούν με υπηρεσίες αιχμής και ΜΟΝΟ (ΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, κτλ). Μετά από αυτό θα μπορούν να πηγαίνουν σε υπηρεσίες όπως των Επισήμων, χωρίς να κινδυνεύουν να τους κλέψουν το όπλο και να τους σκοτώσουν.
4. Αξιωματικοί θα γίνονται μετά από εσωτερικές εξετάσεις (και όχι γιατί κάποιος έγραψε 0.5 καλύτερο βαθμό) αδιάβλητες και ύστερα από πέντε έτη υπηρεσίας μάχιμης.
Επειδή όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν η κοπέλα αυτήν ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΛΛΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια