Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ασφάλεια και η ανασφάλεια στη νοτιοανατολική Αττική - Η ποσότητα και η ποιότητα


Παρακολουθούμε μ' ενδιαφέρον το τελευταίο πόλεμο χαρακωμάτων των συνδικαλιστών για την ανισομερή σε σχέση με άλλες ενότητες της Αττικής "ενίσχυση" της νοτιοανατολικής διεύθυνσης και ομολογουμένως παρουσιάζει αξιοπρόσεκτα στοιχεία.
 
Το ζήτημα όμως δεν είναι ο πόλεμος, αλλά η καθεαυτή ουσία στο φαινόμενο που καλείται ασφάλεια των πολιτών. Από την ασφάλεια όπως συνήθως εννοείται στην μορφή της πλήττουσας χαλαρής έως πολύ σοβαρής εγκληματικότητας μέχρι την οδική.
 
Προφανώς την ηγεσία δεν την απασχολούν οι στατιστικές και πραγματολογικές (μιας και οι αριθμοί ενίοτε συγκαλύπτουν το υπόβαθρο της πραγματικότητας) επιδόσεις των τοπικά αρμόδιων υπηρεσιών που φαινομενικά (καθώς ακόμη δεν έχουμε τα στοιχεία) ορρωδούν προ των φαινομένων και υπολειτουργούν. 

Πολλές φορές δεν χρειάζονται καν τα στοιχεία για μια συγκριτική μελέτη, καθώς αυτά καθορίζονται από το πράττειν. Και σ' αυτό το τομέα οι σχετικές διοικήσεις μάλλον δεν συναρμόζουν με την φύση της αποστολής.  

Ανακαλούμε τις επιδόσεις των προηγούμενων διοικήσεων, ειδικά στο τομέα της ασφάλειας του πολίτη και οι συγκρίσεις είναι αν μη τί άλλο καθοριστικές. Σε μία περίοδο που τα νότια έχουν μεταβληθεί σε πεδίο βολής των απανταχού στον κόσμο μαφιών, κλοπές, διαρρήξεις κοκ αυξάνονται γεωμετρικά, η σεπτή νυν διοίκηση τοποθετεί άλλες προτεραιότητες.

Είναι πάμπολλες οι αναφορές- καταγγελίες αστυνομικών που καταλήγουν στο bloko.gr και τονίζουν την αποσύνθεση των υπηρεσιών ασφαλείας. Το περιεχόμενο κοινό και πολλαπλώς επαναλαμβανόμενο. Η στενή διοίκηση για να καταστεί αρεστή στην ευρεία, ανταποκρίνεται και δη στον υπερθετικό βαθμό στα αιτήματα για ενίσχυση άλλων υπηρεσιών. Μας τονίζουν πως "τα κεντρικά ζητούν ενίσχυση 5 αστυνομικών κι εμείς στέλνουμε 10. Τα τμήματα υποφέρουν κι αγκομαχούν αδυνατώντας να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις". 

Μπορεί να υπάρχει ο τόνος της υπερβολής στις καταγγελίες, όμως το οφθαλμοφανές αποτέλεσμα τις δικαιώνει. Η γραφειοκρατία και η καλή εικόνα υπακοής προς τα άνω, πάνω από τις απαιτήσεις των κάτω. Όπου κάτω, βάλτε αστυνομικούς και πολίτες. Είναι αυτό το κριτήριο καλών επιδόσεων για την ηγεσία και υπό αυτό αξιολογεί τις επιδόσεις; Αν ναι, πολύ λυπούμαστε για τον προσανατολισμό και το μήνυμα προς τις άλλες ηγεσίες. 

Θα μας πείτε και θ' αντιτείνετε πως η ποσότητα που καθορίζει την ποιότητα; Θα σας λέγαμε αναντίρρητα όχι, εάν οι αποφάσεις και οι ενέργειες δεν έβαζαν αρνητικό πρόσημο και στα δύο διαλεκτικά μεγέθη, καθώς στο κάτω κάτω της γραφής το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα της ανασύνθεσης των μεγεθών. 

Εάν τώρα, όπως διατείνεται η altera pars της συνδικαλιστικής διαμάχης, η μη ενίσχυση είναι απόρροια ενός στενά συντεχνιακού πολέμου, τότε η ηγεσία είναι διπλά εκτεθειμένη και η λογοδοσία στους πολίτες των νοτίων ίσως να μην αργήσει.


του Γιώργου Καραϊβάζ


 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια