Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αντιστροφή της αλήθειας στον καθρέφτη μέσα από αληθινά γεγονότα - ΜΜΕ, εξουσία, φυλακές, πλημμύρες κ.ά.


Επιτέλους. Χρειάστηκε να παρέλθουν δεκαετίες ενασχόλησης με το αστυνομικό ρεπορτάζ για να διαβάσουμε μία ανακοίνωση συνδικαλιστών που εστιάζεται πολιτικά, συντεχνιακά, πραγματολογικά στην ουσία των φαινομένων και όχι στη συμπτωματολογία του φαίνεσθαι.
 
Αναφερόμαστε φυσικά στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας των σωφρονιστικών και ξεκινάμε από την φράση κλειδί. "Σε καμία περίπτωση η αποτυχία κάποιου δεν μπορεί να αποτελέσει εγγύηση επιτυχίας για κάποιον άλλο". Περιέχει αρκετές φιλοσοφικές και υπαρξιστικές αναφορές ανακοίνωση, η συγκεκριμένη όμως αποτελεί πάρθιο βέλος στην καρδιά μιας τεχνητής απεικόνισης που φιλοτεχνείται συστηματικά.
 
Κι εξηγείται η ανορθογραφία της επισήμανσης: "Επί της ουσίας όμως πρόκειται για ίδιες πρακτικές που με καμουφλάζ τα διαφορετικά χρώματα επιχειρείται η απόλυτη κομματική κυριαρχία. Στην προσπάθειά τους αυτή κατά περίπτωση διευκολύνονται από κάποιες εύκολες γραφίδες, που για προφανής λόγους είναι πρόθυμες να συντάσσουν αγιογραφίες και να ξεσκονίζουν καρέκλες.. Έρευνες στις Φυλακές γίνονταν πάντα. Όταν επί προηγούμενης Κυβέρνησης κατάσχονταν διάφορα παράνομα αντικείμενα οι Φυλακές χαρακτηρίζονταν ξέφραγο αμπέλι. Τώρα η όποια κατάσχεση παρουσιάζεται ως επιτυχία και των όπλων στην Φυλακή της Κέρκυρας ως αποφυγή αιματοχυσίας."
 
Μετά το πάρθιο βέλος στην καρδιά της πολιτικής διοίκησης που εξευμενίζεται κι ευαγγελίζεται, οι συνδικαλιστές περνούν από τα καυδιανά δίκρανα τα ΜΜΕ. Η αντιστροφή της αλήθειας μέσα από αληθινά γεγονότα που σας λέγαμε και δυστυχώς, αδυνατούμε ως bloko.gr να βρούμε κάποιο εφαλτήριο συνείδησης για να τους ψέξουμε ή έστω να τους μεμθούμε ασθενικά για ιδεοληπτική προσέγγιση και ανάλυση της αλήθειας σε καθρέφτη. Οι φυλακές μας λένε "δεν μπορεί να διοικηθούν με πολιτικές φιοριτούρες, βερμπαλισμούς και επικοινωνιακά τρικ". Ευστοχία κριτικής, όχι για την κριτική αλλά για την ουσία, 100%. 

Κάπως έτσι δυστυχώς γράφεται η σύντομη ιστορία. Γιατί η άλλη, η αυθεντική, ως γνωστόν εκδικείται. Η ανακοίνωση των σωφρονιστικών, ανοίγει διάπλατα την οδό της κριτικής και της μελαγχολίας και για άλλα κοινωνικά επιφαινόμενα. Με αγαλλίαση παρατηρώ στα δελτία των ΜΜΕ και στις ηλεκτρονικές απολήξεις τους, την ... ευτυχία και την πολιτική ωρίμανση των κατοίκων της Θεσσαλίας για την φυσική καταστροφή. Η αισιοδοξία, η ικανοποίηση και η ευωχία με την έννοια της ευθυμίας ρέει περισσότερο αγάρροη από τους χείμμαρους που φούσκωσαν και τους έπνιξαν. Οι εικόνες επενδόυνται με χαρακτηρισμούς και κρίσεις, προσαρμοσμένες στην πολιτική υποτέλεια. Έπεα πτερόεντα από ένα συμφωνικό έρκος οδόντων και η αλήθεια βιασμένη πάνω σε ένα ολοκληρωτικά αντεστραμμένο καθρέφτη.


του Γιώργου Καραϊβάζ
 
 
 
 
 
 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια