Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στον… χάρτη δοκιμάζεται η εφαρμογή του νόμου για τις διαδηλώσεις

Διαδηλώσεις με ανοιχτούς δρόμους: Αυτό είναι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης |  ΣΚΑΪ

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες και πιθανότατα τελειώνει αύριο ευρεία άσκηση για την εφαρμογή στον δρόμο του νέου νόμου για τις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, παρότι αναμένεται η ψήφιση του σχετικού ΠΔ και η έκδοση ειδικών κανονιστικών διατάξεων, στο Αρχηγείο πραγματοποιείται εδώ και ημέρες η άσκηση με τη συμμετοχή όλων των συντελεστών της ΓΑΔΑ (αρμόδιοι αξιωματικοί, αστυνομικός διαμεσολαβητής, ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΡΑΣΗ κλπ) προκειμένου σε λίγες ημέρες να είναι όλα έτοιμα για την εφαρμογή στην πράξη.

Ήδη –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης- σε πιλοτικό στάδιο έχει γίνει η εφαρμογή και στον δρόμο, ενώ όπως σημειώνεται λαμβάνεται υπόψη και ο όγκος των διαδηλωτών για την κατάληψη τμήματος ή ολόκληρου του οδοστρώματος, όπως όμως και η φύση-προέλευση των διαδηλωτών.

Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα αποφασιστεί πορεία, την οποία θα υλοποιήσου πενήντα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, λογικό είναι –όπως λέγεται- να μην υπάρχει πεδίο διαπραγμάτευσης για την έκταση της κατάληψης του οδοστρώματος.

 

Του Γιώργου Καραϊβάζ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια