Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Κόκκαλης, κύριε Υπουργέ, το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα δεν ενισχυθηκε μετα την επισκεψη σας. Μονη λυση η απευθείας τοποθέτηση αστυνομικών από τις Σχολές



Η επίσκεψη του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα ήταν απολύτως καλοδεχούμενη. Προφανώς, εκεί έγινε μάρτυρας της δραματικής κατάστασης που επικρατεί όσον αφορά την στελέχωση της ανωτέρω υπηρεσίας με προσωπικό.
     Κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της, λοιπόν, είτε με μεταθέσεις είτε με αποσπάσεις θα ηταν ευπρόσδεκτη. Πλην όμως μεχρι στιγμης με απλες μαθηματικες πραξεις προκυπτει "μηδεν απο μηδεν, μηδεν". Μονη λύση που απομενει και θα έχει σωρευτικό αποτέλεσμα είναι η απευθείας τοποθέτηση από τις Σχολές.
     Επειδή, υπάρχει χρόνος ακομα μέχρι τις τοποθετήσεις των νέων Αστυφυλακών, πρέπει ο κώδικας μεταθέσεων να τροποποιηθεί για άλλη μια φορά και να συμπεριλαβει και τα Τμήματα Ασφαλείας στις υπηρεσίες όπου τοποθετούνται οι νέοι Αστυφύλακες.
     Με δεδομένο ότι το 2019 και τις αρχές του 2020,  κανείς από τους 500 Αστυφύλακες και 1500 ειδικούς φρουρούς δεν τοποθετήθηκε σε τμήματα ασφαλείας, είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο να αλλάξει το υπάρχον νομικό πλαίσιο, άλλα εν συνεχεία να ενισχυθούν γενναία  τοσο το Τ.Α. Αγιου Παντελεημονα οσο και τα υπολιπα κεντρικά και νευραλγικά τμήματα ασφαλείας.
     Κύριε Υπουργέ,  ενισχύοντας με προσωπικό την ‘’χρονίως πάσχουσα’’ Διεύθυνση Μεταγωγών με προσωπικό, δείξατε την βούληση σας για επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων. Η υποστελεχωση των Τμημάτων Ασφαλείας είναι ένα τέτοιο πρόβλημα το οποίο επιτάσσει την προσοχή σας. Είναι, επίσης, γνωστό ότι διαφοροι μεγαλοσχημοι συνδικαλιστές, με φόντο μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αντιδρούν στην τυχον τροποποιηση του κώδικα μεταθέσεων η οποία θα ωφελήσει μεταξυ αλλων υτπηρεσιων και τα τμήματα ασφαλείας. Όμως, τα  κεντρικά Τμήματα Ασφαλείας στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, τώρα, στον παρόντα χρόνο. Και  η κατάσταση τους βαίνει διαρκώς φθίνουσα.
    Μην καταδικασετε τους αστυνομικους αυτων των υπηρεσιων σε διαρκη απελπισια. Δωστε αμεσα την αναγκαια λυση.

Χρήστος Κόκκαλης
Αστυνόμος Α΄
συνδικαλιστής Ελληνικής Αστυνομίας









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια