Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτό δεν είναι ψέκασμα, καημαθιά είναι

Αυστρία: Το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μεταναστευτική προέλευση |  ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Ντου μπο φλο! Ξεβουλώνει και εγκεφάλους. Αρκεί να υπάρχει περιεχόμενο. Φίλοι και εχθροί μου,  ούτε στους εχθρούς σας τόσο μίσος και αλληλοσπαραγμός. Βαρομετρικό χαμηλό. Πιο χαμηλό δε γίνεται. Ξεπεσμός. Κατάντια. Αρπακτικά έχουμε γίνει, έτοιμοι να ξεσκίσουμε ο ένας τον άλλον. Επιλεκτικά εύθικτοι, εμπαθείς και εμμονικοί,  σχεδόν σχιζοφρενικοί.  Να βλαστημάς (Θου Κύριε) και να λυπάσαι μαζί. Ας όψονται ορισμένοι ρασοφόροι που με τα λεγόμενα και τα καμώματά τους μας δαιμονίζουν. Και μετά απαιτούν και εξομολόγηση.

Κόκκινος Σεπτέμβρης, μαύρος χειμώνας μπροστά. Σε λίγο θα παίζουμε μπουνιές στους δρόμους, στη δουλειά, στις δημόσιες υπηρεσίες (καλά αυτό γινόταν και παλιά), στα μαγαζιά, στα σχολεία για τις μάσκες, για τους μετανάστες, για οτιδήποτε.  Να μας ζήσει το αίτιο.

Τις ημέρες αυτές πιο πολύ από ποτέ έχω τρομάξει με αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο. Χολή και βιτριόλι ακόμα και από πιτσιρικάδες. Ρητορική μίσους από ανθρώπους που εκ  της ιδιότητάς τους θα έπρεπε να έχουν ρόλο κατευναστικό. Σπέρνουν τη διχόνοια και απολαμβάνουν το έργο τους σαν σατανικοί εμπρηστές μυαλών. Αυτό που ζούμε δεν είναι ψέκασμα, καημαθιά είναι!

Είναι  «αυτοκτονία της λογικής» και «ασέλγεια ήθους».

Ποιος διάλογος και ποια συζήτηση, ποια ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αχ, καλέ μου Βολταίρε,  τι σου έμελλε να πάθεις. Το μόνο πράγμα που διακινείται ελεύθερα στο διαδίκτυο είναι η μ@λ@κι@.

Όπως έγραψε και ο εξαίρετος Μανόλης Παπαδουράκης: «Τώρα οι βλαμμένοι έχουν συνασπιστεί ψηφιακά και επιχειρηματολογούν ακατάσχετα. Και επειδή έχουν εμμονές και χρόνο, δεδομένου ότι η κοινωνικότητά τους εξαντλείται στις εμμονές τους, διεκδικούν με πυγμή σεβασμό για τις βλαμμένες τους απόψεις».

Και μέσα στη διαταραχή και διαστροφή του διαδικτύου, η παρακμή της τηλεοπτικής εταίρας. «Μάνα πού ζω», που τραγουδούσε και ο αείμνηστος Μητροπάνος. Μέγιστη υποκρισία.

Κατά τ’ άλλα εξόρισαν τους οίκους ανοχής από τις γειτονιές, τους ξαπόστειλαν μακριά από σχολεία, παιδικές χαρές, εκκλησίες…Την ίδια ώρα  το τηλεοπτικό κοινό είναι έτοιμο να αποθεώσει  τις «Μαγδαληνές» με τα πειραγμένα οπίσθια, τα τρομπαρισμένα χείλη και τα ανύπαρκτα μυαλά. Τα μυαλά άλλωστε  είναι περιττά αν διαθέτεις το κατάλληλο… εκτόπισμα, περιτυλιγμένο με δέκα λέξεις περιωπής.

«Πώς βλέπεις τα μέτρα περιορισμού διασποράς του κοροναϊού;» ρωτάς την καλλονή. «Ασκαρδαμυκτί» απαντά εκείνη, με τις βλεφαρίδες κάγκελο να  γνέφουν ηδονικά. Γι’ αυτό, ντου μπο φλο και τα μυαλά στα κάγκελα του ανόητου εχθρού…

 Ευαγγελία Καρεκλάκη

https://www.patris.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια