Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κώστας Κέκης: Λαγοί και προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία


Δημοσιεύουμε κείμενο τού Κώστα Κέκη: Με βάση το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο bloko.gr στις 18/9/20, από τον λαλίστατο και κατά αλλά « ανώνυμο πυροσβέστη »,  μας προκάλεσε το ενδιαφέρον η εσκεμμένη περισσή του ευκολία στο να τσουβαλιάζει στο μεγάλο του σάκο της « αντικειμενικότητας », όλους τους συνδικαλιστές, αγωνιστές και ξεπουλημένους.

Να βάζει δηλαδή στην ίδια ζυγαριά αυτούς που μπήκαν μπροστά για να γίνει συνδικαλισμός στο Π.Σ.  Οργάνωσαν τα πρώτα σωματεία. Αγωνίστηκαν και πέτυχαν να δει φως στο τούνελ ο πυροσβέστης που δούλευε 30 μέρες τον μήνα και ήταν πάντα με μια βαλίτσα στο χέρι και με μισθό τρις και εξήντα. Αυτούς που ανυποχώρητοι υπέστησαν διώξεις για τους αγώνες τους και ποτέ δεν συμβιβάστηκαν, ούτε καρπώθηκαν οφίτσια. Για να τους συγκρίνει με όλους αυτούς, που από την μέρα που γεννήθηκε ο συνδικαλισμός στο Π.Σ. ο ρόλος τους ήταν και είναι να βάζουν πλάτη για να περνούν οι κυβερνήσεις τα αντεργατικά τους μέτρα.

Από αυτή την σκοπιά και μόνο ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών του λέμε ξεκάθαρα ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένας κοινός προβοκάτορας που βρίσκετε σε διατεταγμένη υπηρεσία.    

Γιατί σκοπός του είναι μέσα από την λογική της γενίκευσης, να περάσει το μήνυμα της                   « αναγκαιότητας » πλέον για την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Την κατάργηση του μοναδικού όπλου που απέκτησε μετά από πολλές δεκαετίες που ζούσε στα μαύρα σκοτάδια ο πυροσβέστης και που στα χέρια αγωνιστών συναδέλφων, παλιών και νέων, έγινε εργαλείο για να κατακτηθούν δικαιώματα και ελευθερίες που ήταν άγνωστη λέξη στο Π.Σ. και που δυστυχώς σήμερα με την συμβολή όλων ανεξαιρέτως των άλλων παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, καταργούνται ένα - ένα και γυρίζουμε πάλι σ’ αυτά τα μαύρα σκοτάδια της εργασιακής ζούγκλας. 

Γενικεύοντας δηλαδή την κριτική ότι  όλοι οι συνδικαλιστές είναι άχρηστοι και συμφεροντολόγοι πατώντας πάνω στα υπαρκτά καμώματα του συμβιβασμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσπαθεί να απαξιώσει σκόπιμα τον ίδιο τον συνδικαλισμό.

Είναι γεγονός πλέον αδιαμφισβήτητο ότι με την συμβολή του κυβερνητικού συνδικαλισμού οι εργασιακές σχέσεις και ότι κατακτήθηκε με αγώνες έχουν απαξιωθεί πλήρως και διανύουμε την χειρότερη περίοδο στην ιστορία του Π.Σ.

Τι έρχεται όμως να εξυπηρετήσει σε αυτή την δύσκολη φάση για τα εργασιακά δικαιώματα ο         « Ανώνυμος » πυροσβέστης, την στιγμή ακριβώς που χρειάζεται ανασύνταξη των δυνάμεων του αγωνιστικού συνδικαλισμού και σύγκρουση με την αντεργατική κυβερνητική πολιτική μέσα από καλά οργανωμένους μαζικούς αγώνες; 

Απλά να καλλιεργήσει κλίμα αποδοχής στους πυροσβέστες απέναντι  στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών που μεθοδεύονται εν όψη της ψήφισης του νέου συνδικαλιστικού νόμου.      

Τι δεν λέει όμως ο « ανώνυμος » μας; 

Ότι και όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές που είναι βολεμένοι, όχι όμως γιατί είναι συνδικαλιστές, αλλά γιατί είναι εντολοδόχοι των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών, ακόμη και αν καταργηθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, αυτοί θα συνεχίσουν να είναι οι βολεμένοι, γιατί απλά τους χρειάζονται οι κυβερνήσεις για να κάνουν την βρώμικη δουλειά σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων τους.

Αυτό συνέβαινε άλλωστε σε μεγάλη κλίμακα και πριν την γέννηση του συνδικαλισμού στο Π.Σ.!   

Αλήθεια δεν έχει ακούσει τίποτα εδώ και 20 χρόνια για την δράση της Ε.Α.Κ.Π. μίας πανελλαδικής παράταξης που αγωνίζεται μόνη της για όλα αυτά τα ζητήματα που αναφέρει και αναδεικνύει κάθε λίγο και λιγάκι το ρόλο των συμβιβασμένων κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Δεν έχει ακούσει τίποτε για την εργασιακή ασφάλεια που απολάμβαναν και την εμπιστοσύνη που ένοιωθαν οι συνάδελφοι για τα συνδικαλιστικά τους όργανα, όπου στα προεδρεία των Ενώσεων ήταν στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. όπως στην Στερεά Ελλάδα, την Λακωνία, την Ρόδο, τα Χανιά κ.λ.π.

Δεν έχει ακούσει για το γεγονός οτι για πρώτη και τελευταία φορά εφαρμόστηκε πλήρη αξιοκρατία και διαφάνεια στις αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβούλιού μεταθέσεων όταν συμμετείχαν σε αυτό την περίοδο 2010 - 2014, οι αιρετοί της εκπρόσωποι και υπήρχε συνεχή ενημερωση για όλες τις αποφάσεις.

Δεν έχει ακούσει τίποτα για την δίχρονη δίωξη συνδικαλιστή της, που ξεκίνησε επί ήμερων της προηγούμενης κυβέρνησης και συνεχίστηκε με την σημερινή, μόνο και μόνο γιατί έκανε το χρέος του απέναντι στους πυροσβέστες που εκπροσωπούσε,  αναδεικνύοντας τις άσχημες εργασιακές συνθήκες στα μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας τον Αύγουστο του 2018.

Δεν έχει ακούσει τίποτα για την αποκάλυψη της παράταξης μας για τους Λαγούς του συστήματος την Ένωση Πτυχιούχων που πρότεινε στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα στάδια επικινδυνότητας να προϋποθέτουν επιφυλακή, πρόταση που είχε υιοθετηθεί από την τότε πολιτική ηγεσία, και ότι προειδοποιούσε συνεχώς τους πυροσβέστες από το 2017 ότι επίκειται γενίκευση των επιφυλακών και η κατάργηση του αμετάθετου κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε πλήρως;  

Μία μάτια μόνο στο πρώτο σάιτ που δημιουργήθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα από την πρωτοπόρο παράταξη την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, θα τον είχε διαφωτίσει και θα μάθαινε ότι η Ε.Α.Κ.Π. ήταν η μόνη παράταξη που αγωνίστηκε για να μην περάσει ο νόμος έκτρωμα 4662/20.  

Ήταν η μόνη παράταξη που αποκάλυψε και προσπάθησε να βάλει φρένο στις αντιδραστικές του διατάξεις. Με την παρουσία δεκάδων συναδέλφων πραγματοποίησε τις δύο μοναδικές ένστολες διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η διαίσθησή μας λέει, πως πιθανά ο αρθογράφος του ανώνυμου σχολίου, ούτε ανώνυμος είναι, αλλά ούτε εν ενεργεία πυροσβέστης, αλλά ένας επώνυμος, απόστρατος και πρώην συνδικαλιστής και με πλούσια θητεία σε θώκους της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ναι της κυβέρνησης που ξεκίνησε την αποδόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με το μισθολόγιο έκτρωμα και την κατάργηση του αμετάθετου για τους άγαμους, για να τους στείλει  χωρίς να έχει εξασφαλίσει στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαβίωσης και άσκησης καθηκόντων, στα εργασιακά         « νταχάου » των ιδιωτικών αεροδρομίων και έστρωσε το έδαφος στην σημερινή για το τελικό κτύπημα. 

Τον προκαλούμε λοιπόν να επανέλθει « δριμύτερος » όπως διατείνεται εν ήδη απειλής για όποιον αμφισβητήσει την αντικειμενικότητα των λεγόμενων του, επώνυμα όμως αυτή την φορά και να καταθέσει της απόψεις του, όπως κάνουν και τα στελέχη της παράταξής μας όλα αυτά τα χρόνια που και καλά δεν γνωρίζει. 

Αν δεν το πράξει απλά θα επιβεβαιώσει τον τίτλο αυτού του σημειώματος.

Κώστας Κέκης

Μέλος του Δ.Σ. της Έ.Υ.Π.Σ. Περ. Στερεάς  Ελλάδας και της Ε.Γ. της Ε.Α.Κ.Π.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια