Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κυβέρνηση: Δεν τίθεται θέμα αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών


Μονολεκτικά και κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο να δεχθεί η Ελλάδα αποστρατικοποίηση νησιών.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και σε ερώτηση αν μπορεί να διαβεβαιώσει η κυβέρνηση ότι δεν θα τεθεί στην ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου θέμα αποστρατικοποίησης ή απόσυρσης Ενόπλων Δυνάμεων από ελληνικά νησιά, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Φυσικά».

Κατά τα λοιπά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε: «Όπως ήδη έχουμε πει, η συμφωνία για την επανέναρξη διερευνητικών επαφών αποτελεί ένα θετικό βήμα. Χρειάζεται βέβαια, όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε επίσης ότι «η συμφωνία αποδεικνύει ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό και διπλωματικό επίπεδο, απέδωσε. Γιατί από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι είναι έτοιμη για διάλογο όχι όμως υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών. Διευκρίνισε ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές ενώ έχει ήδη υπογράψει τις διεθνώς νόμιμες συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο όπου επιβεβαιώνεται το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

 

https://www.onalert.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια