Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Θηλυκό τάγμα» στέλνει στο Καρά Τεπέ η ΕΛΑΣ – Ξεκινάει επιχείρηση

Εβδομήντα γυναίκες αστυνομικοί, από μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μεταφέρονται σήμερα με αεροσκάφος C 130 της Πολεμικής Αεροπορίας στη
Μυτιλήνη.
Η κίνηση αυτή έγινε με εντολή απ΄ ευθείας από το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο της αναμενόμενης επιχείρησης των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο νησί, προκειμένου να οδηγηθούν οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στο δρόμο, μετά τον εμπρησμό του ΚΥΤ Μόριας, στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος που γιγαντώθηκε στο νησί της Λέσβου, μετά την ολική καταστροφή των υποδομών στη Μόρια, ο οποίος ουσιαστικά έχει δύο άξονες: κανένας μετανάστης δεν θα μετακινηθεί προς την ενδοχώρα και όλοι θα πρέπει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να έχουν βασική στέγαση, διατροφή και υγειονομική περίθαλψη.
Ο πρώτος άξονας θεωρείται θεμελιώδης από τους επιτελής της Κατεχάκη, αφού οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη εγκυμονεί ντόμινο ανάλογων καταστροφών και σε άλλα ΚΥΤ των νησιών του Αιγαίου.
Ο δεύτερος, πλέον της ανθρωπιστικής διαχείρισης των 13.000 μεταναστών, συνδέεται και με την εκδήλωση κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ τους.
Η λογική με την οποία ο 7ος όροφος της Κατεχάκη κατέληξε στην μετακίνηση γυναικών αστυνομικών σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην Μυτιλήνη, έχει και επιχειρησιακό και επικοινωνιακό προσανατολισμό.
Σε πρώτη φάση είναι ευκολότερο γυναίκες αστυνομικοί να πείσουν οικογένειες με μικρά παιδιά να περάσουν τις πύλες του νέου καταυλισμού, να εξετασθούν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να εγκατασταθούν στις σκηνές του Καρά Τεπέ.
Στο επικοινωνιακό κομμάτι, και με δεδομένο ότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα εκεί, ένα …Τάγμα γυναικών στην πρώτη γραμμή θα αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις μίας αστυνομικής επιχείρησης για την βίαια μεταφορά των μεταναστών στην νέα δομή που δημιουργήθηκε μετά την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.
Η κίνηση αυτή θυμίζει την ανάλογη απόφαση χρησιμοποίησης γυναικών αστυνομικών, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των καθαριστριών, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών!


του Θάνου Σωτήρη








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια