Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Δεν είναι πανάκεια»: Τι λέει ο Οικονόμου για τα τεστ μοριακού ελέγχου στην ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν είναι πανάκεια»: Τι λέει ο Οικονόμου για τα τεστ μοριακού ελέγχου στην ΕΛ.ΑΣ.

«Ο μοριακός έλεγχος δεν είναι πανάκεια», σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο Λευτέρης Οικονόμου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για την ανάγκη να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ όλοι οι αστυνομικοί.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε το τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό «σύνθετο ζήτημα», το οποίο προβλημάτισε την πολιτική ηγεσία και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου έγιναν συζητήσεις με τον ΕΟΔΥ για τη σκοπιμότητα υποβολής όλων των αστυνομικών σε τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) και αναφέρθηκε στους λόγους που αυτό δεν «προχώρησε».

 

Με δεδομένο, όπως διευκρίνισε, ότι θα καταδείκνυε την κατάσταση τη συγκεκριμένη ημέρα, γεγονός που δεν αποκλείει να είναι κάποιος θετικός το επόμενο χρονικό διάστημα, παρουσίασε ως πιθανό ενδεχόμενο ένα αρνητικό αποτέλεσμα να «μετέδιδε» ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας και να οδηγούσε σε χαλάρωση των ενδεδειγμένων μέτρων. Γι αυτό και προτείνεται η εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων που επικαιροποιούνται όποτε κριθεί αναγκαίο.

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται σε εκείνους που γυρίζουν από την καλοκαιρινή τους άδεια και ειδικές οδηγίες, ένας ειδικός αξιωματικός παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ η υγειονομική υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση], είπε και διαβεβαίωσε ότι τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια οι οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Τριανταφυλλίδη αναφέρθηκε σε σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα όπου επικαιροποιήθηκαν τα πρωτόκολλα και χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρουσία όλων των αρμοδίων.

«Επιβεβλημένο», χαρακτήρισε τoν δωρεάν μοριακό έλεγχο και την παροχή όλου του αναγκαίου προστατευτικού εξοπλισμού στους αστυνομικούς για την αντιμετώπιση του covid19 ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

https://www.cnn.gr

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια