Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Χαρέλας για εμπλοκή ΜΚΟ σε κύκλωμα διακίνησης: Φανταστείτε τί γινόταν στο παρελθόν


Διαβάστε την ανάρτηση τού Παναγιώτη Χαρέλα, προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ, αναφορικά με την εμπλοκή μελών ΜΚΟ σε κύκλωμα διευκόλυνσης εισόδου παράνομων μεταναστών: Αδιαμφισβήτητα, η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της ΕΥΠ για την δράση συγκεκριμένων ΜΚΟ στη Λέσβο που εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης, είναι πολύ μεγάλη και ίσως η μοναδική έως τώρα σε αυτόν τον τομέα.

Επαληθεύει τις υποθέσεις μας και τις υποψίες όλων μας, όλα αυτά τα χρόνια καθώς από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι ροές το 2015 περάσανε από το Αιγαίο πανω απο 1.000.000 μετανάστες. Από τότε λοιπόν τα ηνία της φύλαξης των συνόρων, των θαλασσίων, μεταφέρθηκαν ουσιαστικά από τις οργανωμένες και αρμόδιες δομές του Κράτους σε οργανώσεις και άλλες μη Κυβερνητικές, στα πλαίσια πάντα του ανθρωπισμού και της " έρευνας και διάσωσης" στη θάλασσα. Πρώτες στους μετανάστες στη θάλασσα έφταναν για διάσωση αυτές οι οργανώσεις! Εμείς περιοριστήκαμε στη "διαχείριση", την φύλαξη και την... σίτιση των εισερχομένων μεταναστών !.

Η δράση λοιπόν του κυκλώματος αυτού, όπως έχει δημοσιοποιηθεί, εμφανίζεται σε 32 εισόδους ή απόπειρες από την Τουρκία προς τη Λέσβο και χρονικά από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου! Δηλαδή μιλάμε για μια περίοδο που μετά τις Καστανιές του Έβρου οι ροές στο Αιγαίο μειώθηκαν αισθητά ή σχεδόν μηδενίστηκαν. Μιλάμε για μια περίοδο που οι μισές ΜΚΟ τα μάζεψαν και έφυγαν από το νησί και επίσης εκείνη την περίοδο οι αναφορές ακόμη και μέσα στη Βουλή για ύποπτη δράση ορισμένων ΜΚΟ ήταν συνεχείς. Δηλαδή ακόμη και αυτές οι ΜΚΟ που κατηγορούνται θα έπρεπε να προσέχουν.

Εύκολα λοιπόν μπορεί να φανταστεί κάποιος τι πάρτυ γινόταν - μάλλον- την προηγούμενη περίοδο από την προαναφερόμενη, όταν είχαμε δηλαδή 32 βάρκες μεταναστών την ημέρα και όχι το 6μηνο και όταν ....η θάλασσα τότε δεν είχε σύνορα !!!!

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Adekastos είπε…
Και η συνοριακή τι έκανε τόσα χρόνια , μάλλον ότι έκανε και με τους προηγούμενους που έφτιαχναν τα ροδακινοχωραφα της Βέροιας