Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΕΚΑ: Ανακοίνωση για το θάνατο του αστυνομικού Βαγγέλη Νοΐδη εν ώρα καθήκοντος και τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου.



Της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών

Η Δ.Ε.Κ.Α εκφράζει την οδύνη και τα βαθιά συλλυπητήρια στους συναδέλφους και στην οικογένεια του Βαγγέλη Νοΐδη που έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον αλλά  και τις ευχές μας να αναρρώσει πλήρως ο συνοδηγός συνάδελφος που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο 401 Γ.Σ.Ν.

 

 Το νήμα της ζωής του Βαγγέλη κόπηκε ενώ οδηγούσε την υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με σκοπό να  παράσχει  βοήθεια εξαιτίας μιας πυρκαγιάς που υπήρξε την τραγική αυτή μέρα, στα πλαίσια των καθηκόντων του.

H απώλεια του δεν μπορεί να αναπληρωθεί με κανένα τρόπο, όμως η πολιτεία πρέπει να είναι παρούσα ώστε να συμπαρασταθεί από εδώ και πέρα στην οικογένεια  και  το ανήλικο παιδί του.

 

Από την μεριά μας, οι συνάδελφοι του, θα διατηρήσουμε αιωνία τη μνήμη του και μαζί με τους άλλους αστυνομικούς που έχασαν την ζωή τους στο καθήκον, για την προστασία της κοινωνίας, θα τους τιμούμε  πάντα.

 

Όμως, παρότι αυτή την ώρα τα λόγια πρέπει να είναι λίγα, θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι σε μια σειρά ερωτημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην αστυνομία.

 

  1) Οι μηχανές και τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ γιατί δεν περνούν από περιοδικό έλεγχο ΚΤΕΟ, πράγμα που θα εγγυάται την καλή λειτουργία των οχημάτων για την ασφάλεια των αστυνομικών και πολιτών;

 

  2) Οι αστυνομικοί  είναι εργαζόμενοι που δέχονται σωματική και ψυχολογική πίεση από την εντατικοποίηση της εργασίας και  από το γεγονός ότι το επάγγελμα μας είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό, γιατί  επιτέλους δεν αναγνωρίζεται ως τέτοιο; Οι  εξαγγελίες για άλλη μια φορά των  κυβερνώντων θα αποδειχτούν κούφια λόγια;

 

  3) Με την πλήρη απαξίωση των ΑΤ και ΤΑ, που λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, δεν υπάρχουν πλέον εποχούμενες περιπολίες των οικείων τμημάτων, πράγμα που οδηγεί την ΔΙ.ΑΣ (δίκυκλη αστυνόμευση) σε μια συνεχή κίνηση με  πολλά  σήματα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες πτώσης με την μηχανή. Άραγε οι αρμόδιοι επιτελείς θα κάνουν κάτι γι΄αυτό;

 

Αυτά τα ερωτήματα θα τεθούν στα αρμόδια όργανα εγγράφως  από την παράταξη μας.

Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών


dekapolice.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια