Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μηδέν από μηδέν… μηδέν! Αυτές είναι οι έκτακτες μεταθέσεις στην Α.Δ. Χανίων

Επιστολή διαμαρτυρίας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς όλα δείχνουν πως οι έκτακτες μεταθέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων
θα είναι και πάλι… μηδέν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΑΣΥ Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης, ήδη εξέφρασε τον προβληματισμό του στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, σε συνάντηση που είχε με τον Α.Δ. Χανίων και τον ΓΑΔ Κρήτης.
Αναλυτικά η επιστολή:
Κ. Υπουργέ, οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων στην Δ.Α. Χανίων για το έτος 2020 ήταν μόλις 4, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις κενές οργανικές θέσεις στην υπάρχουσα δύναμη. Παράλληλα οι έκτακτες μεταθέσεις έτους 2019 ήταν 0, όπως συνέβη στο σύνολο της επαρχίας πλην Θεσσαλονίκης, κάνοντας ακόμα χειρότερη την επικρατούσα κατάσταση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι έκτακτες μεταθέσεις και για το έτος 2020 θα είναι και πάλι 0.
Όσον αφορά τη Δ.Α. Χανίων προβλέπεται σύνολο οργανικής δύναμης 528 αστυνομικοί όλων των βαθμών. Αντ’ αυτού, την παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν στα Χανιά 485 αστυνομικοί, δηλαδή ένα κενό της τάξης των 43 συναδέλφων μας. Ταυτόχρονα άλλοι 49 συνάδελφοί μας είναι αποσπασμένοι εκτός Δ.Α. Χανίων ανεβάζοντας συνολικά το κενό στους 92 αστυνομικούς.
Οι ανάγκες των Χανίων όσον αφορά την αστυνόμευση είναι μεγάλες καθώς υπάρχουν η Αμερικάνικη Βάση και η Εβραϊκή Συναγωγή με 24ωρη φύλαξη, 2 ποδοσφαιρικές ομάδες στη Superleague 2, τουριστικά θέρετρα όπως η Παλαιόχωρα και ο Πλατανιάς με εκατοντάδες επισκέπτες πάλι του χρόνου – καλώς εχόντων των πραγμάτων -, το Αεροδρόμιο Χανίων με χιλιάδες αφίξεις κυρίως τους θερινούς μήνες, ενεργά στέκια αναρχικών όπως η «ROSA NERA», την οποία πλέον φυλάμε σε 24ωρη βάση μετά τον πλήρη της έλεγχο από την Ελληνική Αστυνομία με αποτέλεσμα να απαιτούνται δεκάδες αστυνομικοί όχι μόνο από τα Χανιά αλλά και από άλλες Δ.Α. της Κρήτης, καθώς και η οικία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία φρουρείται επί 24ωρης βάσης. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε τη βασική μας αποστολή, που δεν είναι άλλη από την αστυνόμευση προς όφελος των Χανιωτών συμπολιτών μας, η οποία μειώνεται ποιοτικά με το πλήθος όλων των παραπάνω πάρεργων.
Κύριε Υπουργέ σας υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί και αναμένουμε διαταγή του Αρχηγείου σύμφωνα με την οποία θα μετατεθούν έκτακτα από άλλες Δ.Α. της Χώρας μας συνάδελφοι στη νεοσύστατη Υπηρεσία Α΄ Σταθμού Τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων με έδρα τη Σούδα.
Επί τούτου αναφερθήκαμε στην υπ’ αριθ. 03/2020 από 08-01-2020 επιστολή μας προς τη Φυσική Ηγεσία για την αναγκαιότητα εφαρμογής του άρθρου 17 παρ. 1 εδάφ. β΄του Π.Δ. 100/2003, το οποίο προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά την πραγματοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων από άλλες Δ.Α. Χώρας στην περίπτωση ίδρυσης νέας Υπηρεσίας, όπως του ανωτέρω Αστυνομικού Σταθμού.Η ίδια ασυνέπεια πραγματοποιήθηκε και το 2017 με την ίδρυση του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων και Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων χωρίς να πραγματοποιηθούν έκτακτες μεταθέσεις από άλλες περιοχές της Ελλάδος για τη στελέχωσή τους, αλλά «αιμορραγώντας» άλλες υφιστάμενες Υπηρεσίες των Χανίων μετακινήθηκαν αστυνομικοί προς τις 2 αυτές νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες.
Παράλληλα κύριε Υπουργέ όπως γνωρίζετε, ενισχύεται ο Α΄ Σταθμός Τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα με αστυνομικούς από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ζημιώνοντας το Δημόσιο με έξτρα δαπάνη κοντά στα 2000 ευρώ για κάθε αποσπασμένο αστυνομικό, πέραν του προβλεπόμενου του μισθού.
Κύριε Υπουργέ ρωτάμε για ποιο λόγο γίνονται αυτές οι επιζήμιες οικονομικά για το Δημόσιο αποσπάσεις αντί των προβλεπόμενων και ανέξοδων για το Δημόσιο μεταθέσεων. Τα 2000 ευρώ που κοστίζει η απόσπαση του κάθε αστυνομικού, λύση πρόχειρη και προσωρινή, περισσεύουν από τις ανάγκες του Υπουργείου μας; Αν ναι μήπως να αγόραζε αλεξίσφαιρα το Υπουργείο για να τα διαμοιράσει στους συναδέλφους μας την ώρα που η Δ.Α. Χανίων έχει χρεωμένα σε υφιστάμενες Υπηρεσίες της 330 αλεξίσφαιρα γιλέκα εκ των οποίων είναι τα 260 ληγμένα; Λέμε τώρα…
Κύριε Υπουργέ όπως αναφέρει η Φυσική μας Ηγεσία, τα Χανιά είναι «ρηγμένα» στις μεταθέσεις εδώ και πολλά χρόνια, φράση με την οποία συμφωνούμε απόλυτα και απαιτούμε την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων στις έκτακτες μεταθέσεις με τον αριθμό των 20 αστυνομικών για όλους τους παραπάνω λόγους που σας αναφέραμε αναλυτικά. Αναμένουμε την έμπρακτη απάντησή σας!









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια