Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απαλλάχθηκαν αστυνομικοί και ιδιώτες για προστασία σε… φρουτάκια

Απαλλάχθηκαν αστυνομικοί και ιδιώτες για προστασία σε… φρουτάκιαΑστυνομικοί και ιδιώτες απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες σε υπόθεση προστασίας  καταστημάτων με «φρουτάκια». Το  δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, που ήταν ευνοϊκότερες για τους κατηγορούμενους.

Σε πρώτο βαθμό οι 7 αστυνομικοί είχαν καταδικαστεί  με ποινές κάθειρξης 7 και 9 ετών, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για το αδίκημα της  «κατάχρησης εξουσίας». Σε άλλους  5 ιδιώτες -ιδιοκτήτες καταστημάτων -όπου διεξάγονταν παράνομα  τυχερά παιχνίδια-  είχαν επιβληθεί  ποινές  από 5 έως 10 χρόνια , για «ηθική αυτουργία» στην προηγούμενη πράξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αστυνομικοί ενημέρωναν εγκαίρως  ιδιοκτήτες καταστημάτων όπου διεξάγονταν ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους , με αποτέλεσμα οι παραβάτες να ξεφεύγουν από την τσιμπίδα του νόμου. Μεταξύ άλλων κατηγορουμένων, παραπέμφθηκαν να δικαστούν αστυνομικοί που υπηρετούσαν κυρίως σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

 https://www.grtimes.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια