Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απόπειρα απάτης στο όνομα αντιδημάρχου του Δ. Θεσσαλονίκης

Απόπειρα απάτης στο όνομα αντιδημάρχου του Δ. ΘεσσαλονίκηςΜε μια γνωστή εδώ και καιρό μέθοδο απάτης, αλλά χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το όνομα αντιδημάρχου του δήμου Θεσσαλονίκης, άγνωστος επιχείρησε να εξαπατήσει συνολικά τρεις επιχειρηματίες της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό και από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη ένας άγνωστος τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων παριστάνοντας τον αντιδήμαρχο και θέλοντας δήθεν να καταθέσει στους λογαριασμούς των επιχειρηματιών 800 και 700 ευρώ, για την αγορά σχολικών ειδών που θα προορίζονταν για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα και με το κλείσιμο των τραπεζών, τους έστειλε παραποιημένο ηλεκτρονικό έγγραφο ότι δήθεν κατέθεσε 8000 και 7000 αντίστοιχα, ζητώντας πίσω τη διαφορά.

Οι επιχειρηματίες ευτυχώς κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ενδεχομένως να γνώριζαν και τη συγκεκριμένη μέθοδο απάτης και επικοινώνησαν με τον κ. Κούπκα, διαπιστώνοντας τι τελικά είχε συμβεί.

Σήμερα όπως ανέφερε και το Atlas tv, έγινε γνωστό ότι παρολίγον θύμα του επιτήδειου, έγινε και ένας ακόμη επιχειρηματίας από την Καλαμαριά.

Τόσο ο κ. Κούπκας, όσο και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων κατέθεσαν ήδη μηνύσεις για το περιστατικό και ο δράστης αναζητείται.

«Δυστυχώς επιτήδειοι και απατεώνες υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Aς είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι ειδικά το οικονομικό έγκλημα και το κυβερνοέγκλημα αλλάζει συνεχώς μορφές και εξελίσσεται.
Άμεσα άσκησα εναντίον του δράστη ποινική δίωξη και η αστυνομία βρίσκεται ήδη στα ίχνη του. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν εξαπατήθηκε κανένας επαγγελματίας» τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών σε ανάρτηση του.

 https://www.grtimes.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια