Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι διαρροές και οι αλά καρτ συστάσεις προς υφισταμένους



Με ιδιαίτερη σπουδή θεσμικός παράγοντας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. επιδίωξε να κλείσει τις "στρόφιγγες" των διαρροών πληροφοριών προς τον Τύπο με αφορμή δημοσιεύματα για πρόσφατα αστυνομικά συμβάντα.

 

Ήταν μάλιστα τόσο...επείγουσας σημασίας η πρωτοβουλία του, που φρόντισε να την διαρρεύσει και σε μερίδα των τοπικών ΜΜΕ.

 

Η αλήθεια είναι πως η ενημέρωση των πολιτών από την Αστυνομία είναι ένας από τους τομείς τους οποίους η πολιτική και η φυσική ηγεσία της έχουν κατατάξει πολύ ψηλά στην ατζέντα του Σώματος. Όμως η οικεία Διοίκηση κινούμενη σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση χρησιμοποιεί κατά το δοκούν την συγκεκριμένη πολιτική-στρατηγική επιλογή προκειμένου να ελέγχει την ενημέρωση των πολιτών με γνώμωνα συγκυριακές και υπηρεσιακές λογικές. Ε ξου και οι συστάσεις αφορούν σε διαρροές για συγκεκριμένα δημοσιεύματα και όχι φερ' ειπειν για άλλα που σχετίζονταν ακόμη και με θέματα εθνικού συμφέροντος...

 

Τεκμαίρεται λοιπόν με σαφήνεια πως οι θεσμικές εντολές είχαν συγκεκριμένους στόχους και οτι οι διαρροές είναι ενοχλητικές μόνον εφόσον αφορούν συγκεκριμένα ΜΜΕ. Και επειδή "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον" αναμένουμε η σπουδή να γίνει πράξη προς όφελος του πολίτη και της ενημέρωσής του.

 tempo24.news









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια