Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορονοϊός: Δύο νέα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στη Μόρια

τεστ ΕΟΔΥ

Ακόμα δύο κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, από τους ελέγχους που διενήργησε ο ΕΟΔΥ κατά την διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του 40χρονου Σομαλού πρόσφυγα που βρέθηκε θετικός.

Ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 500 τεστ, ενώ συνολικά στο Κέντρο θα γίνουν 2000, καθώς πρέπει να ελεγχθούν όλες οι επαφές που είχε ο 40χρονος πριν βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα η το ΚΥΤ στη Μόρια να τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ο 40χρονος Σομαλός ταξίδεψε στην Αθήνα και επέστρεψε παράνομα

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού, μπήκε σε καραντίνα με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Θετικός στον κορονοϊό ανιχνεύθηκε ένας 40χρονος Σομαλός αναγνωρισμένος πρόσφυγας, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα και επέστρεψε παρατύπως στην Μόρια παρά το γεγονός ότι του είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου.

Ο άνθρωπος αυτός είχε φύγει από τη Λέσβο τον Ιούλιο, έχοντας πάρει άδεια διαμονής που εκδόθηκε στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αλίμου, αλλά μη μπορώντας να επιβιώσει στην Αθήνα, επέστρεψε στο τέλος Αυγούστου στο ΚΥΤ της Μόριας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 0 40χρονος Σομαλός έμενε σε σκηνή μόνος του έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου και υπάρχει χώρος καραντίνας και έχουν οργανωθεί κάτω από τη σκέπη του ΕΟΔΥ όλες οι υγειονομικές ομάδες των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τη δομή

Η καραντίνα θα ισχύει έως και τις 15 Σεπτεμβρίου και τα μέτρα που θα ισχύυν μέχρι τότε θα είναι η ρητή απαγόρευση της εισόδου και της εξόδου από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθ΄ όλο το 24ωρο.

Στον χώρο θα εισέρχεται μόνο προσωπικό ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση, ενώ σημειώνεται ότι εντός Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η νέα υγειονομική μονάδα για την απομόνωση και παρακολούθηση ύποπτων περιστατικών.


https://www.thetoc.gr

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια