Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΚΙΔΑ: Η Δ.Ε.Θ. ματαιώθηκε – Οι διεκδικήσεις παραμένουν στην πρώτη γραμμή



Διαβάστε την ανακοίνωση

Η 85η Δ.Ε.Θ. ματαιώθηκε λόγω των εκτάκτων μέτρων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, όπως και οι περισσότερες συγκεντρώσεις των συνδικάτων, που κάθε χρόνο μαζικά στέλνουν ηχηρό μήνυμα για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις παραμένουν στην πρώτη γραμμή.

    Έχει περάσει μία δεκαετία αυστηρής λιτότητας και περικοπών, που έφερε τον κόσμο της εργασίας στα όρια της φτώχειας και μετέτρεψε την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική με ολέθριες συνέπειες στον οικογενειακό κι επαγγελματικό βίο του λαού. Η φθοροποιός για τα μικρομεσαία εισοδήματα οικονομική πολιτική των μνημονιακών χρόνων είχε σαν αποτέλεσμα μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση της ανεργίας, υπερφορολόγηση, κοινωνικές - οικονομικές ανισότητες, συρρίκνωση του δημοσίου πλούτου και άλλα δεινά, που κατακρήμνισαν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα.

    Η καθοδική αυτή πορεία μπορεί να ανακόπηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν επακολούθησε κάποια ιδιαίτερη οικονομική ανάταση, που θα άμβλυνε τις συνέπειες της κρίσης. Αντιθέτως δε, με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού και την πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση, το μέλλον φαντάζει αβέβαιο κι εντείνεται η ανησυχία των εργαζομένων.    

    Στο πλαίσιο αυτό ο συνδικαλιστικός αγώνας των αστυνομικών είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, για την προάσπιση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Για το λόγο αυτό κι ένεκα των ημερών διατρανώνουμε τα αιτήματά μας.   

Διεκδικούμε:

-  Την έμπρακτη οικονομική στήριξη της Πολιτείας, όπως ακριβώς μας υποσχέθηκαν.

- Την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου κι ανθυγιεινού, με την εξ αυτού αυτονόητη αναγνώριση τουλάχιστον μιας 3ετίας, ως επιπλέον χρόνου υπηρεσίας, που θα υπολογίζεται με τη συμπλήρωση 30 ετών πραγματικής υπηρεσίας.

- Την αύξηση του ύψους των αποδοχών μας έως τα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις.

- Βελτίωση του μισθολογίου με γραμμική αύξηση των μισθών, εξαρτώμενη μόνο από την προέλευση των στελεχών σε συνάρτηση με τα έτη υπηρεσίας κι όχι αυξήσεις γεωμετρικής προόδου ανάλογα με το βαθμό και τη θέση.

- Καθιέρωση αποζημίωσης υπερωριακής απασχόλησης.

- Αύξηση της εκτός έδρας αποζημίωσης στα 40 Ευρώ ημερησίως και της διανυκτέρευσης στα 60 έως 80 Ευρώ, όπως ισχύει σε όλο το Δημόσιο.

- Ενίσχυση του προσωπικού με νέες προσλήψεις μόνο μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

- Επίλυση του θέματος της βαθμολογικής εξέλιξης των Αξιωματικών, που παραμένουν καθηλωμένοι στον ίδιο βαθμό, ελλείψει οργανικών θέσεων, καίτοι έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις προαγωγής.

- Άμεση προώθηση σχεδίου προκειμένου δοθεί λύση για τους προερχόμενους εξ ιδιωτών ανώτερους Αξιωματικούς, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια προς συνταξιοδότηση.

- Αυστηρή τήρηση των διατάξεων για την 40ετή παραμονή στο Σώμα (35 + 5 μάχιμη πενταετία).

- Αύξηση των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών.

- Εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001, που προβλέπουν χρόνο εργασίας και λήψη ημερήσιας ανάπαυσης για το προσωπικό και πλήρη αντιστοιχία αυτών με τις καταχωρήσεις στο Βιβλίο Υπηρεσίας μέσω POL.

- Αναγνώριση διπλάσιου χρόνου συντάξιμης υπηρεσίας για το προσωπικό διμοιριών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, στα πρότυπα της Ε.Κ.Α.Μ.

- Θεσμοθέτηση ειδικού επιδόματος για όσους εκτελούν κύρια καθήκοντα οδηγού – συνοδηγού δικύκλων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας.

- Εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Σώματος κι αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

- Μείωση γραφειοκρατίας κι απαλλαγή από εξωαστυνομικά καθήκοντα.

- Δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας ως έχει σχεδιαστεί το θέμα τα τελευταία χρόνια.

- Θέσπιση του Συνηγόρου του Αστυνομικού.

 

   Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών, ως παράταξη εργαζομένων με γνήσια συνδικαλιστική δράση, στέκεται διεκδικητικά και δυναμικά στο πλευρό των συναδέλφων.

 

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια