Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η δημοσίευσις είναι ψυχή της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας κ. Χρυσοχοΐδη και κ. Οικονόμου


Δεν αναφερόμαστε στις τακτικές εβδομαδιαίες συνεντεύξεις Τύπου στο υπουργείο δημόσιας τάξης. Εκείνες μας έχουν εκλείψει προ πολλού. Όμως, σε μία περίοδο που τα σώματα ασφαλείας και οι υπηρετούντες σε αυτά διάγουν βίο ανασφαλή, μέσα σε πολυεπίπεδα μέτωπα διαχείρισης σοβαρών κρίσεων, αποτελεί τουλάχιστον ασεβή απρέπεια προς και γι αυτούς, η απουσία της επεξηγηματικής φωνής.

Δεν θα σταθούμε στον υποβαθμισμένο  ρόλο των διαπιστευμένων αστυνομικών συντακτών που έχουν μετατραπεί σε κομπάρσους "γυροσκοπιστές" των δρώμενων και των μη δρώμενων στο υπουργείο και των συναφών αρχηγείων. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας.

Ευθύνη του υπουργού και του υφυπουργού ως εκ των πραγμάτων primus solus μιας πολυσύνθετης ορχήστρας μετεχόντων αλλά και επηρεαζόμενων από δράσεις, εντολές κι αποφάσεις, οφείλετε εκ των ων ουκ άνευ τις δημόσιες εξηγήσεις μέσω της βασάνου προφανώς για εσάς των ερωταπαντήσεων, αλλά χρήσιμων όσο και αναγκαίων για το διαφωτισμό των άμεσα επηρεαζόμενων υπηκόων, είτε στη μορφή του ένστολου προσωπικού, είτε σε εκείνη του πολίτη.

Με συνεντεύξεις αποσπασματικού όσο κι επικεντρωμένου χαρακτήρα σε εφήμερα ζητήματα της επικαιρότητας, δεν απαντάτε σε διαχρονικά ζητήματα που είτε είναι παγιωμένα, είτε ανακύπτουν μετά από την εμφάνιση καθεαυτών των ζητημάτων που δημιουργούν υπόστρωμα προβλημάτων και προβληματισμού. 

Οι ερωτήσεις έχουν σωρρευτεί στον υπερθετικό βαθμό, ευθέως μάλιστα ανάλογο με τα προβληματικά δεδομένα που δημιουργεί η διάρκεια και το στιγμιαίο του χωροχρόνου και σίγουρα σε βάρος της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας που προϋποθέτει ο δημόσιος έλεγχος της εξουσίας.


του Γιώργου Καραϊβάζ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια