Σοφία Νικολάου: Δεν έγιναν έτσι όπως τα λένε οι Αστυνομικοί ΛασιθίουΑνάρτηση τής Σοφίας Νικολάου, Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής:Κρατούμενος στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Λασιθίου –κι όχι σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα- διαγνώστηκε με κορωνοϊό.
Η κινητοποίηση από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής ήταν άμεση και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες.
Ο ασθενής, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει προβλεφθεί στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων.
Ως εκ τούτου, είναι απολύτως ψευδείς -και προφανώς οφείλονται σε λανθασμένη πληροφόρηση- οι κατηγορίες της Ενωσης Λασιθίου ότι δεν υπάρχει σε όλη την Κρήτη διαμορφωμένος χώρος για κρατούμενους με COVID – 19.
Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει δώσει εντολή να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να προστατευτούν οι κρατούμενοι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Ακριβώς επειδή λάβαμε έγκαιρα όλα τα μέτρα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού μέσα στις ελληνικές φυλακές.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για να δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις.
 
 

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Και τόσες μέρες μέσα στα κρατητήρια και οι αστυνομικοί εκτεθειμένοι στον υιό? Μπράβο κ. Νικολάου όλα σωστά τα κάνατε. Τα τεστ στους αστυνομικούς έγιναν?

Unknown είπε...

Φυλακές Χανιά-"Στα κάγκελα" σωφρονιστικοί-Μετέφεραν κρούσμα χωρίς να υπάρχει ειδικός χώρος
Φυλακές Χανιά-

powered by Rubicon Project
"Δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος κράτησης κρουσμάτων covid στη φυλακή Χανίων" διαμαρτύρονται οι σωφρονιστικοί μετά τη μεταφορά στο κρατουμένου με κορωνοϊό στο κατάστημα κράτησης

Το Κατάστημα Κράτησης Χανίων δεν έχει οριστεί ως φυλακή αναφοράς covid19 παρόλα αυτά μετέφεραν χθες εκεί κρατούμενο που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Το Σωματείο Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Χανίων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι "Δεν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος κατάλληλα για κράτηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid 19", γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για το σκεπτικό μεταφοράς του κρατουμένου.

Για τον λόγο αυτό, οι σωφρονιστικοί προχωρούν σε στάσειςεργασίας μέχρι την απομάκρυνση του κρατουμένου από τη φυλακή Χανίων και τη μεταφορά του σε κατάστημα κράτησης αναφοράς Covid"


Αναλυτικότερα όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης στα Χανιά:
Χθες 23-9-2020 ενημερώθηκε η Υπηρεσία μας για την Εισαγγελική παραγγελία μεταγωγής κρατουμένου επιβεβαιωμένου κρούσματος covid 19 στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων.

Τα σωματεία των υπαλλήλων σωφρονιστικών και εξωτερικής φρουράς εξέφρασαν τόσο στην Διεύθυνση του Καταστήματος όσο και μέσω αυτής στους αρμόδιους Προϊσταμένους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την παραλαβή του εν λόγω κρατουμένου καθότι το Κατάστημα Κράτησης Χανίων δεν έχει ορισθεί ως φυλακή αναφοράς covid19.

Δεν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος κατάλληλα για κράτηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid 19.
Η απάντηση που δόθηκε στην Υπηρεσία μας από την μεριά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφορούσε την παραλαβή του ανωτέρου κρατουμένου στους χώρους υποδοχής ύποπτων περιστατικών covid19 παρά την πρόταση του σωματείου μας να κρατηθεί σε Κατάστημα Κράτησης που έχει προβλεφθεί για επιβεβαιωμένα κρούσματα ( Θεσσαλόνικης-Κορυδαλλού).

Ως εκ τούτου και δεδομένο ότι στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων εργάζονται υπάλληλοι από όλο τον νομό και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται στα 587 άτομα. ενημερώνουμε ότι δεν λήφθηκαν υπόψιν τόσο οι αντιρρήσεις όσο και οι προτάσεις που εκφράστηκαν από τα σωματεία των Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Χανίων. Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ του Καταστήματος Κράτησης Χανίων αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας:

Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 25/09/2020 και ώρες 08:00 – 11:00 και 15:00 – 18:00 μέχρι και την απομάκρυνση του κρατουμένου σε Κατάστημα αναφοράς covid.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται:

Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
Επισκεπτήρια συνηγόρων
Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων
Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης του 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.