Το προεδρείο της Ένωσης Χανίων με τον βουλευτή Μανούσο Βολουδάκη

Ανακοίνωση τής Ένωσης Χανίων:   Σήμερα 11-09-2020 και ώρα 11:00΄, το Προεδρείο της Ένωσής μας συναντήθηκε με το Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσο Βολουδάκη, στο
πολιτικό του γραφείο.
  Ήταν μια συνάντηση που αποτελεί συνέχεια των προηγουμένων, που σκοπό έχουν να ενημερωθούν κατ’ ιδίαν οι Βουλευτές των Χανίων για τα προβλήματα του κλάδου μας.
  Έγινε μνεία για τις σαράντα τρεις (43) κενές οργανικές θέσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων και την επιθυμία μας να ενισχυθούμε στις έκτακτες μεταθέσεις με είκοσι (20) αστυνομικούς. Η επιδίωξή μας αυτή προκύπτει από τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες αστυνόμευσης λόγω της φύλαξης των κτιρίων της 5ης Μεραρχίας (ROSA NERA) στο λόφο Καστέλι των Χανίων, της 24ωρης φύλαξης της οικίας του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και άλλων πολλών στόχων που υπάρχουν στο Νομό Χανίων.
  Παράλληλα ενημερώσαμε τον κ. Βολουδάκη ότι εκκρεμεί διαταγή του Αρχηγείου σύμφωνα με την οποία οφείλει το Αρχηγείο να μεταθέσει στη νεοσύστατη Υπηρεσία Α΄ Αστυνομικού Σταθμού Τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων, αστυνομικούς από άλλες Διευθύνσεις της Χώρας. Επί τούτου  επισημάναμε με την υπ’ αριθ. 03/2020 από 08-01-2020 επιστολή μας προς τη Φυσική Ηγεσία την αναγκαιότητα εφαρμογής του άρθρου 17 παρ. 1 εδάφ. β΄του Π.Δ. 100/2003, το οποίο προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά την πραγματοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων από άλλες Δ.Α. Χώρας στην περίπτωση ίδρυσης νέας Υπηρεσίας, όπως του ανωτέρω Αστυνομικού Σταθμού. Η ίδια ασυνέπεια πραγματοποιήθηκε κα το 2017 με την ίδρυση του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων και Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν έκτακτες μεταθέσεις από άλλες περιοχές της Ελλάδος, αλλά «αιμορραγώντας» υφιστάμενες Υπηρεσίες των Χανίων μετακίνησαν αστυνομικούς από αυτές, προς τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες.
  Ο κ. Βολουδάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ατομικά υλικά προστασίας των συναδέλφων μας και του κάναμε γνωστό τα κάτωθι δεδομένα όσον αφορά τη Διεύθυνσή μας.
   Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων έχει χρεωμένα στις υφιστάμενες Υπηρεσίες της τριακόσια τριάντα (330) αλεξίσφαιρα γιλέκα εκ των οποίων τα διακόσια εξήντα (260), ήτοι σε ποσοστό 79%, είναι ληγμένα. Το τι συνεπάγεται αυτό για τους συναδέλφους μας δεν χρειάζεται καν ανάλυση… Παράλληλα τα υλικά Διμοιρίας, κυρίως όσον αφορά το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων είναι τραγικά και υγειονομικά επικίνδυνα για τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους μας. Για αυτό το λόγο ζητούμε 100 σετ Διμοιρίας (ασπίδα, κράνος, μάσκα, γκλοπ) με σκοπό αυτά να διανεμηθούν στους συναδέλφους που απαρτίζουν είτε τη Διμοιρία Υποστήριξης είτε υπηρετούν στο Τ.Α.Ε. Χανίων και Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων και χρησιμοποιούνται πολύ συχνά ως Διμοιρία Υποστήριξης. 
  Τέλος ζητήσαμε από τον κ. Βολουδάκη τη συνδρομή του στην επίλυση των προβλημάτων που του αναφέραμε τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο,  ενώ παράλληλα του παραδώσαμε γραπτή επιστολή με αναλυτική περιγραφή αυτών.  


Για το Δ.Σ.


Ο
Πρόεδρος

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος
Ο
Γενικός Γραμματέας

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός