Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή προς την Ζωή Ράπτη για τη μεταφορά ασθενών σε ψυχιατρικά ιδρύματα



Τί ζητούν από την Υφυπουργό Υγείας οι Ενώσεις του Αιγαίου

Προς: Υφυπουργό Υγείας, αρμοδίας για Θέματα ψυχικής υγείας κα Ράπτη Ζωή

        (μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων)

Κοιν.: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

 Κυρία Υφυπουργέ,

Οι  Ενώσεις  μας έχουν κατ’ επανάληψη καταγγείλει την διαδικασία της Ακούσιας Ψυχιατρικής Νοσηλείας και ιδιαίτερα τον τρόπο μεταφοράς των ασθενών από τα νησιά σε Ψυχιατρικά Ιδρύματα της ηπειρωτικής χώρας για εγκλεισμό. Από την πλευρά μας θεωρούμε απαράδεκτό και προσβλητικό για τον πολιτισμό μας, οι ψυχικά νοσούντες να αντιμετωπίζονται-μεταφέρονται σαν κρατούμενοι σε πολύωρα ακτοπλοϊκά δρομολόγια χωρίς την παρουσία Νοσηλευτών ή Ψυχιάτρων. Επίσης θεωρούμε περιττό να μπούμε στην διαδικασία της περιγραφής των δεκάδων περιστατικών που έχουν συμβεί και καλούνται οι συνάδελφοι μας να τα διαχειριστούν εμπειρικά, αφού δεν έχουν την επιστημονική κατάρτιση  που απαιτείται, με ότι αυτό συνεπάγετε.

Κυρία Υφυπουργέ,

Ως αρμόδια Υφυπουργός για Θέματα Ψυχικής Υγείας απευθυνόμαστε προς εσάς και σας ζητάμε την συνδρομή σας για την εφαρμογή του αυτονόητου. Δηλαδή οι ασθενείς να μεταφέρονται στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές ή Ψυχιάτρους, που θα μπορούν να παρέχουν την αναγκαία φροντίδα και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την ασφάλεια του ασθενή ή τρίτων, να συνδράμουν Αστυνομικοί μετά από  εισαγγελική παραγγελία.

Με την βεβαιότητα του δίκαιου του αιτήματος μας και με δεδομένο ότι λειτουργούμε ως μια προηγμένη χώρα που σέβεται και προστατεύει τις αδύναμες και ευπαθείς ομάδες ελπίζουμε στην ανταπόκριση σας για την επίλυση του χρόνιου αυτού ζητήματος. 

 

Πρόεδρος

Β. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Λέσβου

Πρόεδρος

Ν. Σάμου

Πρόεδρος

Ν. Χίου

Πρόεδρος

Ν. Κυκλάδων  

 

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία

ΑΠΕΣΣΟΣ Μαρία

ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος

 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια