Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση ΝΑ Αττικής: Μήπως στο βωμό των συνδικαλιστικών εξυπηρετήσεων θυσιάζουν την ασφάλεια του πολίτη;


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Με ιδιαίτερη αγανάκτηση και απογοήτευση διαπιστώσαμε πως στις τοποθετήσεις των νεοεξερχόμενων αστυνομικών, ο αριθμός που επελέγη να επανδρώσει τα Αστυνομικά Τμήματα της Δ.Α.Ν/Α.Α. είναι μονοψήφιος και συγκεκριμένα έξι (6) αστυνομικοί.

Το Προεδρείο της Ένωσής μας, χθες βραδινές ώρες προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία ώστε να αποτραπεί έστω και την τελευταία στιγμή αυτή η απόφαση που στην ουσία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών των περιοχών της Ν/Α Αττικής που μαστίζονται από απλή αλλά και ιδιαίτερα βαριά εγκληματικότητα.

Άλλωστε, εμείς είχαμε φροντίσει εγκαίρως να επισκεφθούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (31/07/2020) εκθέτοντάς του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά μας όρια.

Κατόπιν αυτής της άκρως δυσάρεστης εξέλιξης, θέτουμε την Πολιτική και ειδικά τη Φυσική Ηγεσία προ των ευθυνών τους, διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι η απόφασή τους αυτή θα έχει αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών, αλλά και στην ουσιαστική αστυνόμευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όποια δεδομένα και στατιστικά και να χρησιμοποιήσουμε δεν δίνεται λύση στην εξίσωση που χρησιμοποίησε η Ηγεσία έτσι ώστε να φτάσει στο σημείο να εκδοθεί η υπ. αριθμόν 2000/20/2056903 από 23/09/2020 Διαταγή με την οποία ενισχύεται η Διεύθυνση Ν/Α Αττικής με μόλις έξι (6) αστυνομικούς. Επιπλέον δύσκολη αριθμητική πράξη δημιουργεί το δεδομένο της κατανομής έξι (6) ατόμων σε δέκα (10) Αστυνομικά Τμήματα .

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως μπορεί να υπήρξαν άλλου είδους παρεμβάσεις άλλων συνδικαλιστικών φορέων, οι οποίες ενώ αυταπόδεικτα απέτυχαν να πείσουν την Κυβέρνηση για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, ίσως πέτυχαν στο παρασκήνιο να πείσουν την Ηγεσία για το άδικο (διότι είναι φημισμένοι για τη βούλησή τους να κάνουν κακό ποτέ όμως καλό) νομίζοντας ότι έτσι πλήττουν φωνές αντίθετες, που πρεσβεύουν την επιθυμία των Ελλήνων αστυνομικών και επικοινωνούν με σθένος τα δίκαια αιτήματά τους.

Αν κατά διάνοια υπάρχει τέτοια περίπτωση, εκτίθονται ένθεν και εκείθεν.

Οι αριθμοί αδιάψευστη απόδειξη: Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής υπηρετούν σχεδόν τριακόσιοι (300) αστυνομικοί λιγότεροι απ’ ότι προβλέπεται στην Οργανική Δύναμη, ακόμα λιγότεροι και από πέρυσι.

Το Προεδρείο της Ένωσης, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση, επικοινώνησε ήδη με τους τοπικούς Βουλευτές αλλά και τους τοπικούς άρχοντες ενημερώνοντάς τους για τα εξέλιξη αυτή που θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες που διαμένουν, εργάζονται ή επισκέπτονται τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Επίσης θα προβούμε σε πιο δυναμικές πλέον αντιδράσεις έτσι ώστε να πείσουμε για το αυτονόητο:

Την αποτελεσματική προστασία του πολίτη χωρίς προσχήματα, μικροπολιτικές και άλλου είδους παρασκηνιακές παρεμβάσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ        ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια