Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεταθέσεις αστυνομικών ή μεταθέσεις από συνδικαλιστές κι ενίοτε για τους συνδικαλιστές;


Πολύ πρόσφατα ολοκληρώθηκε ακόμη ένας κύκλος εσωτερικών μεταθέσεων στην ΕΛΑΣ. Φέτος και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, το bloko.gr γίνεται συστηματικά αποδέκτης διαμαρτυριών από αναγνώστες, για μετακινήσεις που υπόκεινται στη βούληση και στις επιθυμίες συνδικαλιστικών παραγόντων του σώματος.
 
Πιο απλά, χωρίς την πιστοποίηση ενός αιρετού αντιπροσώπου, η πολυπόθητη μετάθεση αποδείχτηκε όνειρο απατηλό για όλους όσοι δεν είχαν την πρόσβαση, είτε την προτεραιότητα στην φιλική ή εκλογική προϋπόθεση που έθεσαν οι πατερναλιστές του αστυνομικού "υπηρετικού" προσωπικού. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπήρξαν αναφορές για συνδικαλιστές που μετακινήθηκαν σε υπηρεσίες ασφάλειας, χωρίς να προηγηθεί αίτημα ή έγκριση της επισπεύδουσας διοίκησης και χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει τεχνική αναγκαιότητα.
 
Το ερώτημα προς την ανώτατη ηγεσία συνεπώς είναι, μέχρι πότε οι μεταθέσεις θα έχουν ως κριτήριο και θέσφατο τις πελατειακές σχέσεις. Μέχρι πότε θ' αγνοούνται επιμέρους ή συνοπτικά οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών τόσο σε ποσοτικό όσο και κυρίως σε ποιοτικό επίπεδο;
 
 
 
Γιώργος Καραϊβάζ 
 
 




Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τόσα χρόνια γίνονται αυτά τώρα το πήρατε χαμπάρι; Οι συνδικαλιστές διοικούν και οι παρατρεχάμενοι τους!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νεαρός και νεοεκλεγμένος συνάδερφος σε σωματείο Βόρειας Δ.Α αφού συγκέντρωσε τα αιτήματα των συναδέρφων θέλησε να τα μεταφέρει με πυγμή στον Αστυνομικό Διευθυντή και να απαιτήσει λύσεις.
Στην μάζωξη πριν την επίσκεψη οι παλιοί του προεδρείου τον ψαλίδισαν λέγοντας του.
Θα τα πούμε τα θέματα άλλα όμορφα γλυκά για να μην στεναχωρήσουμε τον Διευθυντή ,γιατί την άλλη εβδομάδα πρέπει να ξαναπάμε για να μας ικανοποιήσει τα αιτήματα για τις εσωτερικές μεταθέσεις των δικών μας.
Έκτοτε ο συνάδερφος δεν ξανασχολήθηκε(προς τιμήν του)με τον συνδικαλισμό της συνδιαλλαγής.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό με τις μεταθέσεις έχει καταντήσει αηδία. Φτάσαμε στο σημείο να δημιουργηθεί υπηρεσία σε μεγάλη επαρχία ώστε να βολευτούν οι "κουρασμένοι" και όσοι έχουν βύσμα τον ταξίαρχο και τον μέγα συνδικαλιστή. Αυτή είναι η κατάντια της αστυνομίας. Και πάντα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και ο νοών νοειτω.