«Καμπανάκι» για την τύχη των (και επικίνδυνων) κατασχεμένων χτυπά ο Εισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΤην ενεργοποίηση των εισαγγελικών λειτουργών προκειμένου να τηρούνται οι προβλεπόμενες δικονομικές διατάξεις  σχετικά με την διαχείριση των κατασχεμένων  εγγράφων και αντικειμένων (που σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούν επικίνδυνα υλικά όπως εκρηκτικά, όπλα και χημικές ουσίες), ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Με εγκύκλιό του προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας  ο κ.Πλιώτας  επισημαίνει ότι : «Κατά καιρούς διαπιστώνεται  ότι δεν τηρούνται τα από τις συναφείς δικονομικές διατάξεις  παρατηρούμενα και γενικώς τα επιτασσόμενα για κατασχεμένα αντικείμενα ή έγγραφα. Πράγματα επικίνδυνα προκύπτει να μην έχουν παραδοθεί στην αρμόδια για την φύλαξή  τους αρχή. Άλλοτε δεν εκτελείται ακόμη και η διάταξη της αμετάκλητης απόφασης  του δικαστηρίου που αποφαίνεται για την τύχη των κατασχεμένων με συνεπακόλουθο την παράταση της φύλαξης, μάλιστα  σε υπερπλήρεις και ακατάλληλους τις περισσότερες φορές χώρους.

Άξια επισήμανσης και η μη υποβολή σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων αίτησης  του  αρμόδιου  εισαγγελέα
στο δικαστήριο για συμπλήρωση της απόφασής του, όταν τούτο παρέλειψε να αποφανθεί για την τύχη κατασχεθέν των αντικειμένων, διατηρουμένης και από αυτό το λόγω της σχετικής εκκρεμότητας. Επιβάλλεται, ακολούθως, όπως κατά λόγο αρμοδιότητάς σας να  ασχοληθείτε συστηματικά, με συνεχές  το ενδιαφέρον σας για τα ζητήματα που θίγονται προηγουμένως, ενεργώντας τα κατά περίπτωση νόμιμα.»