Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καλλιακμάνης, Δεληγιώργης, Ευαγγέλου, Μάγγας: Εκλεγμένε αντιπρόσωπε άκου...

περιπολικό αστυνομίας - Κ-ΤΥΠΟΣΑπευθυνόμαστε στους συνέδρους, εκλεγμένους αντιπροσώπους στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της αστυνομίας. Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους μας αστυνομικούς, αυτούς οι οποίοι στις 12 και 13 του μήνα Σεπτέμβρη θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κατρακύλα του συνδικαλιστικού μας κινήματος ή εάν θα γυρίσει σελίδα για την αλλαγή της φιλοσοφίας που θα φέρει καινούρια δεδομένα αναβαθμίζοντας το συνδικαλιστικό επίπεδο, αλλά και το επίπεδο των διεκδικήσεων.

Η βάση στην Ελληνική αστυνομία, ο απλός αστυνομικός, έχει πλέον αντιληφθεί και συνειδητοποιήσει την ανεπάρκεια του συνδικαλιστικού κινήματος, που είχε σαν αποτέλεσμα τα τελευταία 5 χρονιά να απωλέσουμε κεκτημένα αλλά και την ικανότητα να διεκδικήσει αποτελεσματικά (μισθολόγιο κατεχόμενου βαθμού - μη αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο - βαθμολόγιο κόλαφος - αναξιοκρατία - ξεπεσμός και αδιαφάνεια στο μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών).

Διεκδικούμε και προτείνουμε:

- Την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο σύμφωνα με την πρόταση που μόνο εμείς έχουμε καταθέσει.

- Σύγχρονο νέο βαθμολόγιο που δίνει την δυνατότητα της επιστροφής των χρημάτων που άδικα αφαιρέθηκαν από το χαμηλόβαθμο προσωπικό χωρίς αντίδραση και αντίσταση, αλλά με εμεση συνέργεια της τότε πολιτικής ηγεσίας με την διοίκηση της ΠΟΑΣΥ.

- Νέο μισθολόγιο σύμφωνα με τις επιταγές του συμβουλίου της επικράτειας που κάποιοι ξέχασαν ή τεχνηέντως ούτε καν αναφέρουν πλέον , κοινώς «ποιούν την νήσσαν»

- Αύξηση των κονδυλίων για την εσωτερική ασφάλεια όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες που θα έχει σαν αποτέλεσμα τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

- Αύξηση των οργανικών θέσεων που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση όλων των υπηρεσιών Αττικής, Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδας.

- Αξιοκρατικό σύστημα ακόμα και για τις εσωτερικές μεταθέσεις - αποσπάσεις εντός διευθύνσεων, αλλά και εκτός αυτών (νησιά, ΠΡΟΚΕΚΑ κλπ)

- Διορθώσεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η αναγνώριση της τριετίας έτσι όπως έχει νομοθετηθεί πέραν της 5ετίας ,Και άλλες εμπεριστατωμένες προτάσεις έτσι όπως έχουν ανακοινωθεί από την παράταξη μας στα προηγούμενα συνέδρια, αλλά και με ανακοινώσεις μας κατά το παρελθόν.

-Νομοθέτηση επιδόματος εκτάκτων περιστάσεων για όλους τους αστυνομικούς.

 

Συνάδελφοι δεν υπάρχει άλλος χρόνος και χώρος για περαιτέρω διολίσθηση του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελληνικής αστυνομίας.

 

Τα αποτελέσματα της διοίκησης την τελευταίας πενταετίας του Δευτεροβάθμιου οργάνου μας, τα έχουμε υποστεί και θα συνεχίσουμε να τα ανεχόμαστε έως ότου επέλθει ολοκληρωτική αλλαγή στο συνδικαλιστικό μας κίνημα.

 

Βάλτε τέρμα στις διοικήσεις των παρατάξεων που έρχονται σε αντιδιαστολή με τη φύση και την αποστολή της Ομοσπονδίας που είναι Δευτεροβάθμιο όργανο διοίκησης για όλες τις παρατάξεις-για όλους τους Αστυνομικούς.

 

Ειδάλλως, η βάση θα είναι αυτή που θα τιμωρήσει όσους από εμάς συνεχίσουν να στηρίζουν το απόλυτο τίποτα. Πλέον, είναι ζήτημα επιβίωσης του εργαζόμενου αστυνομικού και ευθύνη που βαραίνει όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά. Ας ελπίσουμε ότι το επερχόμενο συνέδριο εν μέσω κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί ομαλά, χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία των συνέδρων και των οικογενειών τους , διότι η ευθύνη είναι τεράστια για αυτούς που έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο είναι ανίκανοι να προστατέψουν τα δικαιώματα του Έλληνα αστυνομικού αλλά είναι συνάμα και επικίνδυνοι για ολους

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια