Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αιτωλ/Νία: Δεν Ενισχύονται Ουσιαστικά Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Κατά Τις Συμπληρωματικές Μεταθέσεις-Οι Πρώτες Αντιδράσεις!



Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας νομός με αυξημένη εγκληματικότητα, που τον καθιστούν έναν από τους πλέον δύσκολους σε όλη την χώρα. Μάλιστα το έργο που απαιτείται να γίνει, στον μεγαλύτερο νομό της χώρας, δεν μπορεί να καλυφθεί από το διαθέσιμο προσωπικό και στις δύο αστυνομικές διευθύνσεις.

 

 

 

Έτσι, θα περίμενε κανείς το Υπουργείο να μεριμνήσει για την ενίσχυση των υπηρεσιών με αστυνομικούς. Όμως στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ και με βάση τον  πίνακα στον οποίο εμφαίνονται οι θέσεις των συμπληρωματικών μεταθέσεων για το έτος 2020 διαπιστώνει κανείς πως δεν ενισχύετε ουσιαστικά (μόνο 2 θεσεις) ούτε θωρακίζετε η Δ/νση Αστυνομίας της Ακαρνανίας, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας ενισχύεται μόνο με 1 θέση!

 

Μάλιστα,  πολλά και καυστικά είναι τα σχόλια, από την εξέλιξη αυτή, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γνωστούς συνδικαλιστές αστυνομικούς της Αιτωλοακαρνανίας.

 

“Όχι ότι περίμενα τίποτα καλύτερο από το Προεδρείο … Ανυπαρξία … Κατάντια … Είχατε βγάλει και προεκλογικές δεσμεύσεις … αλλά τι λέω… εδώ σας πήρανε τα λεφτά για το νέο κτίριο… με τις μεταθέσεις θα ασχολούσασταν…” αναφέρουν αστυνομικοί της Αιτωλίας ενώ ο Δημήτρης Ραυτογιάννης, από την Ακαρνανία σε δηλώσεις του αναφέρει ότι “Είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τις αστυνομικές υπηρεσίες του Νόμου μας οι μηδενικές σχεδόν μεταθέσεις. Ο νόμος Αιτωλοακαρνανιας , ο μεγαλύτερος σε γεωγραφική έκταση νομός της χώρας φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί στην μοίρα του τα τελευταία χρόνια. Οι ευθύνες ορισμένων πλέον αρχίζουν να φαίνονται στην τοπική αστυνομικοί οικογένεια. Ο τοπικός συνδικαλισμος, χωρίς οδικό χάρτη, χωρίς πλάνο διεκδικήσεων, χωρίς συναντήσεις με την πολιτική και φυσική ηγεσία και ανακοινώσεις, ώστε να αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου στα ΜΜΕ, έχει ως επακόλουθο αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα. Εάν κάνω μια ιστορική αναδρομή και ιδίως στην θητεία μου ως πρόεδρος, αλλά και πιο πίσω χρονικά, τουλάχιστον 50 αστυνομικοί είχαν μετακινηθεί τα έτη 2015 – 2017. Τα αποτελέσματα αυτών των μηδενικών μεταθέσεων θα επιφέρουν αρνητικά επακόλουθα τόσο στην αστυνόμευση της περιοχής όσο και στα εργασιακά δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού. Συνδικαλισμός με προσωπικά προνόμια με εξυπηρετήσεις φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. Ο συνδικαλιστής πρώτα υπηρετεί την αστυνομία και τον πολίτη και μετέπειτα το συνδικαλισμό. Έχουμε φτάσει στο σημείο ο συνδικαλισμος των προνομίων απαλλαγμένος από την υπηρεσία να υπηρετεί των άγνωστο Χ!”

 

ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ (0)

Χωρίς συνδικαλιστικη φωνή..

Με μόνη σταθερη παρουσία του συνδικαλιστικου κινήματος.. Την απουσία από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

 

Δημιουργούν πλέον προσωπικό γερόντων…

Ασχολούνται μόνο με δήθεν μετακινήσεις – αποσπάσεις εργαζομένων με την γνωστή πρόταση… ΤΟ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΑ….. ΑΔΕΡΦΟΎΛΗ…

ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ (300) συνάδελφοι μετατιθενται στην επαρχία και ΕΜΕΙΣ στην Ακαρνανία (0-2)στις σημερινές μεταθέσεις.

 

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "A/A ΝΟΜΟΣ Υπαστυνόμοι (άρθρου πα.7 N.3686/2008) .Α.Δ. Αττικής /μοι (άρθρου N.3686/2008) Αρχ/κες- (άρθου Ν.3686/2008)-Αστ/κες Ακαρνανία Αργολίδας Αρκαδίας -Άρτας 1 2 2 Δωδ/ 4 Ζακύνθου 1 Ηρακλείου Θεσπρωτίας 5 12 Καρδίτσας Καστοριάς Κέρκυρας 4 8 7 31 32 2 Κορινθίας Κυκλάδων Λακωνίας Λάρισας 38 8 2 Ορεστιάδας 2 5 Πρέβεζας Ρεθύμνης Ροδόπης 1 1 9 2 5 5 52 Φλώρινας Φωκίδας Χαλκιδικής 4 1 1"




Στο θέμα θα επανέλθουμε με δηλώσεις των προέδρων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και Αιτωλίας.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια