Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν ληστεία, απάτη και κλοπέςΣτο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος έντεκα (11) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Λευκού Πύργου και Καλαμαριάς, εξιχνίασαν υπόθεση ληστείας, απάτης, (7) περιπτώσεις κλοπής και μία περίπτωσης παράβασης του Νόμου περί ναρκωτικών, που έλαβαν χώρα σε περιοχές εδαφικής τους αρμοδιότητας κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2019 – Ιουνίου 2020.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ταυτοποίησης στοιχείων από το Τ.Α. Καλαμαριάς, 48χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 κατάφερε να αποσπάσει από 72χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ παραθέτοντάς της ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ο σχηματισμός δικογραφίας από το Τ.Α. Λευκού Πύργου σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι με τρεις ακόμη συνεργούς τους, τον Δεκέμβριο του 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσαν από 19χρονο το κινητό του τηλέφωνο, καθώς και το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά του έγγραφα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.