Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο καυγάς για το πάπλωμα - του Κων/νου Τζέκη

Ελληνοτουρκικά: Η παραμονή των πλοίων μπλοκάρει τον διάλογο - CNN.gr
Άρθρο του Κωνσταντίνου Τζέκη: Εδώ και μήνες, από την περίοδο, που η Ελλάδα, επί τέλους, σταμάτησε την εισβολή των μεταναστών προς τη χώρα μας, ο  Ερτογάν, αφού κατάπιε το ποτήρι της ήττας και σταμάτησαν, ως εκ τούτου, οι πακτωλοί των χρημάτων από την Ευρώπη προς αυτόν και φυσικά και από τη χώρα μας, αφού και μείς ως μέλη της Ευρώπης χρηματοδοτούσαμε την Τουρκία, εφευρέθηκε και ανακαλύφθηκε η γαλάζια πατρίδα και μέσω αυτής η ανασύσταση της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πεδίο διεκδικήσεων η Ανατολική Μεσόγειος που απέκτησε επί πλέον λόγους κυριαρχίας της, αφού βρέθηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου στις περιοχές της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

Εδώ αρχίζουν οι αλχημείες της Τουρκίας. Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και δεν δικαιούνται θαλάσσιας περιουσίας, λένε οι Τούρκοι. Στην κυριολεξία τους νοιάζει να βάλουν χέρι στην πίττα της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου. Επί πλέον ανησυχούν γιατί αν εφαρμοσθεί το δίκαιο της θάλασσας που αποδέχθηκαν όλα τα κράτη της γης πλην των Τούρκων, η Ελλάδα συνορεύει με την Κύπρο και αυτό είναι αγκάθι στην καρδιά τους.

Από την άλλη, οι Γάλλοι βλέπουν την θρασεία και παράνομη επέκταση της Τουρκίας να βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντά τους, αφού Γαλλικές εταιρείες ανέλαβαν την εξόρυξη του φυσικού αερίου της περιοχής.  Επίσης βρίσκουν θαυμάσια την ευκαιρία να πουλήσουν όπλα στη χώρα μας, αφού ο Ερτογάν ενεργεί ως φανατικός πωλητής τους. 

Οι Αμερικάνοι απασχολημένοι με τα εσωτερικά τους προβλήματα και με την διγλωσσία της πολιτικής τους με τεράστια διάσταση απόψεων του Προέδρου τους και της Αμερικής, όπως την εκφράζει ο Υπουργός των Εξωτερικών τους, καρκινοβατούν με φόντο τις εκλογές και τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη διαμάχη των υποψηφίων, εγκαταλείποντας περιοχές ζωτικών συμφερόντων γι' αυτούς στην αδηφάγο όρεξη του Ερτογάν και των φανατικών Μουσουλμάνων.

Οι Ρώσοι παραβλέποντας την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μπορεί και να χάρηκαν γι' αυτό, αφού ο Πατριάρχης τους είναι σε διαρκή σύγκρουση με τον Κωνσταντινουπόλεως εξαιτίας, επιφανειακά της Ουκρανίας, αλλά κατά βάθος εξαιτίας σοβαρών διεκδικήσεων της πρωτοκαθεδρίας,  ρίχνουν νερό στο μύλο μιας Μουσουλμανικής χώρας, κάνοντας μεγάλους σταυρούς στις εκκλησίες τους, με σκοπό να πουλήσουν μερικά οπλικά συστήματα στην Τουρκία.

Τα οπλικά συστήματα των Ρώσων, είναι άχρηστα για μια Νατοϊκή χώρα, αφού αν ενεργοποιηθούν, τότε  θα καταστρέψουν όλα τα όπλα της Τουρκίας, αφού έχουν προγραμματισθεί να κάνουν αυτήν τη δουλειά.  Τώρα γιατί τα αγόρασαν οι Τούρκοι ή εμείς τους S-300, είναι μια άλλη ιστορία βγαλμένη μέσα από τα μεγάλα στομάχια των συμμετεχόντων.

Η Τουρκία είναι μια μεγάλη καταναλωτική αγορά και την περίοδο των ανακατατάξεων δέχθηκε μεγάλο αριθμό επενδυτών με επενδύσεις δισεκατομμυρίων. Οι περισσότεροι είναι Γερμανοί. Επίσης ικανός αριθμός των Τούρκων ψηφίζουν στη Γερμανία γι' αυτό και το πάπλωμα της Μέρκελ είναι κοντό.

Ερωτηματικό αποτελούν οι Εβραίοι, που αυτή τη στιγμή λουφάζουν. Απλά βάζουν εμάς να στρώσουμε χαλί για να περπατήσουν εκείνοι αλώβητοι στην ώρα τους.

Σε όλο αυτό το σκηνικό της τρέλας, υπάρχει και μια παράμετρος πολύ σπουδαία που οι Τούρκοι σκόπιμα την θάβουν. Τα Δωδεκάνησα παραδόθηκαν σε μας από τους Ιταλούς. Η Θράκη παραδόθηκε σε μας από τους Συμμάχους και όχι από την Τουρκία. Συνεπώς δικαιώματα, αν έχουν, δεν έχουν οι Τούρκοι, αλλά οι Ιταλοί και οι Σύμμαχοι. Αν δηλαδή η μία νήσος Ίμια δεν αναγράφεται στο σύμφωνο παράδοσης από τους Ιταλούς στη χώρα μας, τότε θα πρέπει να ανήκει στους Ιταλούς και όχι στην Τουρκία.

Μια άλλη παράμετρος είναι η Θράκη. Αν δεν κάνουμε λάθος υπήρχε εκεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία και όχι η Τουρκία. Συνεπώς αν κάποιος θέλει να ασκήσει δικαιώματα επί του γένους των Μουσουλμάνων της Θράκης, τότε αυτή θα ήταν η πρώην Αυτοκρατορία και όχι ένα νέο κράτος.

Τώρα θα έχετε δίκιο αν με κράξετε αφού και μείς την περίοδο της κατοχής μας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία(Τούρκοι, Αλβανοί, Σύριοι, Άραβες, Μαμελούκοι κλπ Μουσουλμάνοι), την ονομάζουμε Τουρκοκρατία.

 Απλά βγάλαμε για μια ακόμα φορά τα μάτια μας.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια