Στα ΑΤ Αμπελοκήπων και Δέλτα η Ένωση Θεσσαλονίκης


Ανακοίνωση τής Ένωσης Θεσσαλονίκης: Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε διαδοχικά το ΑΤ Αμπελοκήπων και το ΑΤ Δέλτα, όπου παρέδωσε στους συναδέλφους τα δωρούμενα υπηρεσιακά τζάκετ. Εν συνεχεία, οι συνάδελφοι αναφέρθηκαν σε όσα ζητήματα τους απασχολούν και παρεμποδίζουν την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αμφότερες οι Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και τις χρόνιες αποσπάσεις σε άλλες Υπηρεσίες. Παρότι η οργανική δύναμη του ΑΤ Δέλτα είναι 50 Αστυνομικοί, η υπάρχουσα δύναμη είναι μόλις 37. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο ΑΤ Αμπελοκήπων όπου η ελάχιστη δύναμη του Τμήματος εξαναγκάζει τους συνάδελφους να κάνουν αυτοδίκαιη χρήση των οφειλόμενων αναπαύσεών τους. Οι πολυάριθμες αποσπάσεις είναι ένα ανυπέρβλητο υπηρεσιακό εμπόδιο που δημιουργεί επίπλαστη εικόνα πληρότητας στα Τμήματα και απαιτεί την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης.Επειδή τα προαναφερόμενα αποτελούν μέρος του γενικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης, είναι επιβεβλημένο το μεγαλύτερο μέρος των Αστυνομικών που θα μετατεθούν στη ΓΑΔΘ μέσω των συμπληρωματικών μεταθέσεων, να τοποθετηθούν στα ΑΤ.

Το αίτημα αυτό, θα κατατεθεί επίσημα από την Ένωσή μας προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και αναμένουμε να ευοδωθεί προς όφελος των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας. Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό ή χρονική μετάθεση του ζητήματος. Τα Αστυνομικά Τμήματα καθημερινά ψυχορραγούν και πλέον η επιβίωσή τους επαφίεται στη βούληση της Ηγεσίας της ΓΑΔΘ.

Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 
2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ναι σε το έχουμε ξαναδεί το έργο...σιγά μην πειράξουν τους αποσπασμένους που τους βόλεψαν οι ίδιοι....πάλι θα άλλοι θα την πληρώσουν από εδώ και από εκεί...η μόνη λύση είναι να γυρίσει ο καθένας στην οργανική του αλλά....

Ανώνυμος είπε...

Σαν ένωση να καταθέσετε αίτημα στον Γενικό Θεσνικης να επιστρέψει όλους τους αποσπασμένους στα τμήματα τους...αλλιώς χαΐρι δεν γίνεται...