Ποιο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα έκαιγε τη Μόρια - Τί απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


Διαδικτυακός πόλεμος ξέσπασε με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Μόρια. Ο καθηγητής, Αντώνης Λιάκος, που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο είπε ότι εάν ήταν στη θέση των μεταναστών κι εκείνος θα πυρπολούσε το ΚΥΤ.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

«Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον».

 

Λίγη ώρα αργότερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απάντησε στον καθηγητή από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Το κάψιμο της #Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «͟.͟.͟.͟κ͟ι͟ ͟ε͟γ͟ώ͟ ͟φ͟ω͟τ͟ι͟ά͟ ͟θ͟α͟ ͟έ͟β͟α͟ζ͟α͟»͟ του καθ. Λιάκου (ΣΥΡΙΖΑ)